FilmCentrum

Registreren

Voorspelling Oscars 2011

zondag 27 februari 2011 door Ramon van Dam - 2767x bekeken

OscarsKomende nacht zullen in het Kodak Theatre in Los Angeles voor alweer de 83e keer de Academy Awards worden uitgereikt, in de volksmond beter bekend als de Oscars. De felbegeerde gouden beeldjes zullen worden uitgedeeld voor maar liefst 24 categorieën, en de ceremonie zal worden geleid door James Franco en Anne Hathaway. De gehele lijst met nominaties is hier na te lezen, maar hieronder doen we vast een voorspelling voor wie er allemaal met de prijzen naar huis mogen gaan.

Beste Film


The King's Speech

Net als vorig jaar maken er wederom 10 films kans op de allerbelangrijkste Oscar, en in dit artikel hebben we ze allemaal al op een rijtje gezet. De drie echte kanshebbers zijn The Social Network, Black Swan en The King's Speech, maar gezien de vele prijzen die de laatste titel al in de wacht heeft gesleept zetten we daar ons geld op in. De mensen achter The King's Speech mogen hun toespraak alvast gaan oefenen.

Beste Regie


David Fincher - The Social Network

Het komt zelden voor dat de beste film van de avond er niet vandoor gaat met de award voor beste regie, maar toch heb ik een voorgevoel dat David Fincher beloond zal worden voor zijn uitstekende werk bij The Social Network. Het drama over de stotterende koning mag dan wel een prima film zijn, de stempel van de regisseur wordt er niet zo hard op gedrukt als bij de film over de oprichter van Facebook.

Beste Acteur


Colin Firth - The King's Speech

Vorig jaar kaapte Jeff Bridges deze award nog weg voor de neus van Colin Firth, maar de kans lijkt heel erg groot dat de rollen komende nacht omgedraaid zullen zijn. De Britse acteur zal hiermee de eerste Oscar van zijn carrière in de wacht slepen.

Beste Actrice


Natalie Portman - Black Swan

Persoonlijk hoop ik op een klein wonder voor Jennifer Lawrence in Winter's Bone, maar het is erg onwaarschijnlijk dat de nieuwkomer deze eer zal krijgen. Natalie Portman maakte bij iedereen erg veel indruk met haar duistere rol in Black Swan en zal daarvoor geëerd worden.

Beste Acteur in een Bijrol


Christian Bale - The Fighter

Christian Bale is één van de grootste acteurs van zijn generatie, maar vreemd genoeg heeft hij tot voorheen nog nooit een Oscarnominatie mogen ontvangen. Zijn rol in The Fighter maakte echter indruk en zijn inspanningen zullen waarschijnlijk beloond worden met een verzilvering. Toch maakt Geoffrey Rush ook nog wel een redelijk grote kans voor zijn prestatie in The King's Speech.

Beste Actrice in een Bijrol


Hailee Steinfeld

Een lastige categorie dit jaar, het lijkt vooral te zullen gaan tussen Melissa Leo (The Fighter) en Hailee Steinfeld (True Grit). Leo heeft echter de pech dat Amy Adams uit dezelfde film ook is genomineerd, waardoor de stemmen tussen die twee wel eens verdeeld kunnen worden. Hierdoor is de kans groot dat het acteerdebuut van Hailee Steinfeld een gouden randje krijgt.

Beste Animatiefilm


Toy Story 3

Pixar is al jaren heer en meester binnen de animatiewereld, en aangezien de pers ook nog eens uiterst lovend was over Toy Story 3 kan deze prijs ze eigenlijk niet meer ontgaan. Bovendien is het als enige animatiefilm ook genomineerd in de algemene categorie voor beste film, waardoor de leden tijdens het nomineren al lijken te hebben aangegeven wat hun voorkeur is.

Overige categorieën


Er worden komende nacht zoals eerder aangegeven maar liefst in 24 categorieën Oscars uitgereikt, dit zijn onze voorspellingen in de resterende secties.

Beste Bewerkte Scenario
The Social Network

Beste Originele Scenario
The King's Speech

Beste Art Direction
Alice in Wonderland

Beste Camerawerk (cinematography)
True Grit

Beste Kostuums
Alice in Wonderland

Beste Documentaire
Exit Through the Gift Shop (en wat gaat Banksy dan doen?)

Beste Korte Documentaire
Killing in the Name

Beste Montage
The Social Network

Beste Buitenlandse Film
Biutiful

Beste Filmmuziek
The Social Network

Beste Filmsong
Coming Home uit Country Strong

Beste Korte Animatiefilm
Day & Night

Beste Korte Film
Na Wewe

Beste Geluidsmontage
Inception

Beste Geluidsmixage
The Social Network

Beste Visuele Effecten
Inception

Zoals altijd blijft het moeilijk om deze voorspellingen te doen, er is helaas geen gouden formule die uitlegt hoe de leden van de Academy denken en redeneren. Dat draagt echter misschien wel juist bij aan de charme ervan, het is toch elk jaar weer leuk om te kijken hoe goed je voorspellingen geweest zijn.

Komende nacht zullen we te zien krijgen wie er daadwerkelijk naar huis mogen gaan met de gouden beeldjes, en welke film de rode loper als grote winnaar zal verlaten. Wordt dit inderdaad zoals verwacht The King's Speech, of krijgen we toch te maken met een verrassing? We zullen het zien.

Wat zijn jullie verwachtingen voor de komende nacht? Laat je voorspellingen achter bij de onderstaande reacties!

Reacties (1)

Tomhamoen
zondag 27 februari 2011 om 20:35

Ik vermoed dat je voorspellingen aardig in de richting zullen zijn. Hoewel ik ergens vermoed dat de oscar voor beste film niet naar The Kings Speech zal gaan, ook al hangt er nog zo'n "buzz" omheen.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

It Chapter Two