FilmCentrum

Registreren

Vooruitblik Oscars 2016: Acteurs

zaterdag 27 februari 2016 door Ramon van Dam - 1384x bekeken

In de nacht van zondag op maandag zullen voor de 88e keer de Academy Awards worden uitgereikt, waarbij er traditiegetrouw in vier verschillende categorieën mannelijke en vrouwelijke acteurs in het zonnetje worden gezet. Voor het tweede jaar op rij zit er tussen de twintig genomineerden geen enkele gekleurde acteur, wat voorafgaand aan de uitreiking al een hoop stof heeft doen opwaaien.

De gehele lijst met genomineerden is hier na te lezen, maar de kanshebbers in de acteercategorieën hebben we hieronder wat uitgebreider op een rijtje gezet. Je kan tevens je eigen voorspellingen doen in onze Oscarpool.

Beste Acteur in een Hoofdrol


Oscars 2016: beste acteur in een hoofdrol

De genomineerden:

Het ziet er zeer sterk naar uit dat Leonardo DiCaprio dit weekend eindelijk zijn eerste Oscar in de wacht gaat slepen. De acteur won al van zijn concurrenten bij de SAG Awards, de Golden Globes en de BAFTA's. Michael Fassbender is wellicht nog een mogelijke tweede kanshebber.


Beste Actrice in een Hoofdrol


Oscars 2016: beste actrice in een hoofdrol

De genomineerden:

Het moet heel gek lopen als Brie Larson er niet vandoor gaat met deze prijs. Haar indringende acteerprestatie is al bij vele andere awards gelauwerd en eigenlijk twijfelt niemand aan deze uitslag.


Beste Acteur in een Bijrol


Oscars 2016: beste acteur in een bijrol

De genomineerden:

Deze prijs lijkt dit jaar te gaan naar Sylvester Stallone. Mark Rylance won weliswaar bij diverse andere awards, maar enkel wanneer Stallone niet eens was genomineerd. De kans is heel groot dat de Academy de prijs gunt aan de Italiaan als een halve oeuvreprijs, hoewel hij ook daadwerkelijk erg goed was in Creed.


Beste Actrice in een Bijrol


Oscars 2016: beste actrice in een bijrol

De genomineerden:

Een ietwat lastigere categorie, waarbij het zal gaan tussen Alicia Vikander en Kate Winslet. Vikander heeft een sterk jaar achter de rug en won bij de SAG Awards, maar Winslet ging er vandoor met een Golden Globe en BAFTA. Gezien de historie van de SAG's lijkt Vikander het voordeel te hebben, maar het kan spannend worden.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

The Gentlemen