FilmCentrum

Registreren

Vooruitblik Oscars 2017: Acteurs

vrijdag 24 februari 2017 door Ramon van Dam - 1601x bekeken

In de nacht van zondag op maandag zullen voor de 89e keer de Academy Awards worden uitgereikt, waarbij er traditiegetrouw in vier verschillende categorieën mannelijke en vrouwelijke acteurs in het zonnetje worden gezet. Waar de voorgaande twee jaren nog vooral opvielen vanwege #OscarsSoWhite bestaat de lijst met genomineerden dit keer voor pakweg een derde uit niet-blanke acteurs.

De gehele lijst met genomineerden is hier na te lezen, maar de kanshebbers in de acteercategorieën hebben we hieronder wat uitgebreider op een rijtje gezet. Je kan tevens je eigen voorspellingen doen in onze Oscarpool.

Beste Acteur in een Hoofdrol


Oscars 2017: beste acteur in een hoofdrol

De genomineerden:

Casey Affleck won eerder in dit awardsseizoen vrijwel elke grote prijs, totdat Denzel Washington plots de belangrijke Screen Actors Guild award in de wacht sleepte. Affleck leek daarnaast last te krijgen van een beschuldiging van seksuele intimidatie, maar lijkt toch nog steeds de frontrunner met Denzel als goede tweede kanshebber.


Beste Actrice in een Hoofdrol


Oscars 2017: beste actrice in een hoofdrol

De genomineerden:

Deze prijs lijkt vrijwel zeker naar Emma Stone te gaan, al maakt Natalie Portman ook nog wel wat kans. Wij zetten ons geld echter in op de hoofdrolspeelster van La La Land


Beste Acteur in een Bijrol


Oscars 2017: beste acteur in een bijrol

De genomineerden:

Hier hoef je niet lang over te twijfelen bij het invullen van je pool: Mahershala Ali gaat er zeer waarschijnlijk vandoor met deze prijs. Hij won eerder al alles wat er maar te winnen valt voor zijn bijzondere bijrol in het mooie drama Moonlight.


Beste Actrice in een Bijrol


Oscars 2017: beste actrice in een bijrol

De genomineerden:

Van de acteercategorieën is deze waaarschijnlijk nog het minst spannend. De avond moet wel heel vreemd verlopen als Viola Davis het podium niet mag beklimmen voor dezelfde rol waarvoor ze eerder al een Tony won.

Oscarpool


Het lijkt dit jaar dus redelijk duidelijk te zijn welke kant de dobbelsteen zal vallen in deze categorieën, maar verrassingen zijn natuurlijk altijd mogelijk bij de Academy Awards. Ben je het eens met onze voorspellingen of verwacht je juist iets heel anders? Laat je stem gelden in onze Oscarpool!

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

I Am Greta