FilmCentrum

Registreren

Vooruitblik Oscars 2018: Acteurs

vrijdag 2 maart 2018 door Ramon van Dam - 1724x bekeken

In de nacht van zondag op maandag zullen voor de 90e keer de Academy Awards worden uitgereikt, waarbij er traditiegetrouw in vier verschillende categorieën mannelijke en vrouwelijke acteurs in het zonnetje worden gezet. Opvallend aan dit jaar is dat alle vier de categorieën eigenlijk al niet meer spannend lijken te zijn, omdat er telkens één genomineerde is die alle andere belangrijke prijzen in de wacht heeft gesleept.

De gehele lijst met genomineerden is hier na te lezen, maar de kanshebbers in de acteercategorieën hebben we hieronder wat uitgebreider op een rijtje gezet. Je kan tevens je eigen voorspellingen doen in onze Oscarpool.

Beste Acteur in een Hoofdrol


Oscars 2018: beste acteur in een hoofdrol

De genomineerden:

Chalamet won in het begin van het awardsseizoen wat prijzen, maar alle grote awards zijn sindsdien naar Oldman gegaan. De Brit is flink bezig geweest met zijn campagne en kan zijn eerste Oscar eigenlijk niet meer mislopen.


Beste Actrice in een Hoofdrol


Oscars 2018: beste actrice in een hoofdrol

De genomineerden:

Net als bij de mannelijke hoofdrol is deze categorie al zo goed als zeker. Frances McDormand heeft dit seizoen al alle grote prijzen gepakt en zal zondagnacht twee decennia na Fargo haar tweede Academy Award mogen ophalen.


Beste Acteur in een Bijrol


Oscars 2018: beste acteur in een bijrol

De genomineerden:

Willem Dafoe leek enkele maanden terug op koers om eindelijk de erkenning te krijgen die hij verdient, maar inmiddels is hij flink ingehaald door Sam Rockwell. Het feit dat er twee nominaties uit dezelfde film komen zal hem niet deren en het is vrijwel zeker dat hij dit weekend het podium mag betreden.


Beste Actrice in een Bijrol


Oscars 2018: beste actrice in een bijrol

De genomineerden:

Dit is relatief gezien misschien nog de meest spannende acteercategorie. Allison Janney is de absolute frontrunner, maar er is nog wel een kans aanwezig dat Laurie Metcalf er met de buit vandoor gaat.

Oscarpool


Het lijkt dit jaar dus bovengemiddeld zeker te zijn welke kant de dobbelsteen zal vallen in deze categorieën, maar verrassingen zijn natuurlijk altijd mogelijk bij de Academy Awards. Ben je het eens met onze voorspellingen of verwacht je juist iets heel anders? Laat je stem gelden in onze Oscarpool!

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

I Am Greta