FilmCentrum

Registreren

Vooruitblik Oscars 2019: Acteurs

donderdag 21 februari 2019 door Ramon van Dam - 2279x bekeken

In de nacht van zondag op maandag zullen voor de 91e keer de Academy Awards worden uitgereikt, waarbij er traditiegetrouw in vier verschillende categorieën mannelijke en vrouwelijke acteurs in het zonnetje worden gezet. Dit jaar lijken enkele van deze groepen al redelijk zeker, maar dat geldt niet voor allemaal en verrassingen zijn verre van uitgesloten.

De gehele lijst met genomineerden is hier na te lezen, maar de kanshebbers in de acteercategorieën hebben we hieronder wat uitgebreider op een rijtje gezet. Je kan tevens je eigen voorspellingen doen in onze Oscarpool.

Beste Acteur in een Hoofdrol


Oscars 2019: beste acteur in een hoofdrol

De genomineerden:

De veilige keuze lijkt op dit moment zeker Rami Malek te zijn. De acteur won voor zijn rol als Freddie Mercury al bij de BAFTA's, de Golden Globes en de SAG Awards, waarmee hij op dit moment moment aardig voor ligt op zijn naaste concurrent Christian Bale. Bradley Cooper leek enkele maanden terug op stoom te komen, maar inmiddels zijn zijn kansen flink geslonken en staat hij op de derde plaats.


Beste Actrice in een Hoofdrol


Oscars 2019: beste actrice in een hoofdrol

De genomineerden:

Deze categorie leek lange tijd een zekerheid met Glenn Close als winnares, maar toen Olivia Colman won bij de BAFTA's zorgde dat toch voor enige twijfel. We zetten ons geld er nog steeds op in dat Close eindelijk haar eerste Academy Award gaat winnen, maar wees niet verrast als dat uiteindelijk toch niet gebeurt.


Beste Acteur in een Bijrol


Oscars 2019: beste acteur in een bijrol

De genomineerden:

Dit is waarschijnlijk de acteercategorie die dit jaar het meest zeker lijkt: het zou erg vreemd zijn als Mahershala Ali niet twee jaar na Moonlight wederom het podium mag beklimmen voor zijn tweede Oscarwinst. De acteur won al alle andere relevante prijzen en mag zijn speech alvast voorbereiden.


Beste Actrice in een Bijrol


Oscars 2019: beste actrice in een bijrol

De genomineerden:

Voor deze categorie dichten we Regina King de meeste kansen toe, mede door haar winst bij de Golden Globes en veel awards van lokale critici in de VS. Rachel Weisz lijkt de andere grote kanshebber, zeker na haar winst bij de BAFTA's.

Oscarpool


Dit jaar lijkt dus alleen de Oscar voor de beste mannelijke bijrol niet meer zo spannend, maar verrassingen zijn natuurlijk altijd mogelijk bij de Academy Awards. Ben je het eens met onze voorspellingen of verwacht je juist iets heel anders? Laat je stem gelden in onze Oscarpool! Je kan nog tot en met zondagavond jouw voorspellingen met ons delen.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum