FilmCentrum

Registreren

Vooruitblik Oscars 2020: Acteurs

woensdag 5 februari 2020 door Ramon van Dam - 1177x bekeken

In de nacht van zondag 9 op maandag 10 februari zullen voor de 92e keer de Academy Awards worden uitgereikt, waarbij er traditiegetrouw in vier verschillende categorieën mannelijke en vrouwelijke acteurs in het zonnetje worden gezet. In tegenstelling tot vorig jaar lijken al deze uitslagen al redelijk vast te liggen, mede doordat de verschillende gildes en andere awardshows het al grotendeels eens waren met elkaar.

De gehele lijst met genomineerden is hier na te lezen, maar de kanshebbers in de acteercategorieën hebben we hieronder wat uitgebreider op een rijtje gezet. Je kan tevens je eigen voorspellingen doen in onze Oscarpool.

Opvallend aan de lijst van dit jaar is dat de grote kanshebbers alle relevante prijzen hebben gewonnen bij de Gloden Globes, de Screen Actors Guild Awards en de BAFTA's. Die uitslagen zijn doorgaans al goede indicatoren voor de Oscars, maar nu ze allemaal overeenkomen kan het bijna niet anders dan dat dit de uitslagen worden. En toch is een verrassing nooit uit te sluiten bij de Academy...

Beste Acteur in een Hoofdrol


Oscars 2020: beste acteur in een hoofdrol

De genomineerden:

Joaquin Phoenix werd al drie keer eerder genomineerd, maar komende zondag zal zijn vierde kans dan eindelijk worden omgezet in een gouden beeldje. Enkele maanden terug leek wat controverse voorafgaand aan de release nog roet in het eten te kunnen gooien, maar dat is snel overgewaaid. Zijn speech over diversiteit bij de BAFTA's maakt ons erg nieuwsgierig naar die van dit weekend.


Beste Actrice in een Hoofdrol


Oscars 2020: beste actrice in een hoofdrol

De genomineerden:

Ook Renée Zellweger kan haar dankwoord al stevig gaan repeteren, het moet gek lopen om haar zondag niet haar tweede Oscar te laten ophalen. Hoewel de film zelf niet zo goed is ontvangen, doet een verhaal over Hollywood en diens hoofdrolspelers het altijd goed bij de Academy.


Beste Acteur in een Bijrol


Oscars 2020: beste acteur in een bijrol

De genomineerden:

Dit is misschien wel de meest onzekere categorie, maar alles is relatief. Brad Pitt zal hoogstwaarschijnlijk voor het eerst als acteur een Academy Award mogen ophalen, nadat hij dit eerder al deed als producent van 12 Years a Slave. Zijn andere speeches eerder dit seizoen waren opvallend grappig, we zullen zien of hij ook dit weekend weer de lachers op zijn hand kan krijgen. Heel misschien maken Pacino en Pesci nog een klein kansje.


Beste Actrice in een Bijrol


Oscars 2020: beste actrice in een bijrol

De genomineerden:

Laura Dern is al decennialang een sterke factor in Hollywood, maar zal zondagnacht na twee eerdere kansen vrijwel zeker haar nominatie pas kunnen verzilveren. Kathy Bates lijkt sowieso kansloos, maar de andere drie actrices mogen nog wel een heel klein beetje hoop houden tot de envelop open gaat. Gezien de eerdere uitslagen is het echter verstandig om ook hier gewoon voor de frontrunner te gaan.

Oscarpool


Dit jaar lijkt het dus totaal niet spannend meer in alle acteercategorieën, maar verrassingen zijn natuurlijk altijd mogelijk bij de Academy Awards. Ben je het eens met onze voorspellingen of verwacht je juist iets heel anders? Laat je stem gelden in onze Oscarpool! Je kan nog tot en met zondagavond jouw voorspellingen met ons delen.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum