FilmCentrum

Registreren

Vooruitblik Oscars 2021: Acteurs

zaterdag 24 april 2021 door Ramon van Dam - 1784x bekeken

In de nacht van zondag 25 op maandag 26 april zullen voor de 93e keer de Academy Awards worden uitgereikt, waarbij er traditiegetrouw in vier verschillende categorieën mannelijke en vrouwelijke acteurs in het zonnetje worden gezet. Enkele van deze prijzen lijken zeker een bepaalde kant op te zullen vallen, maar met name de groep voor actrices in een hoofdrol is nog steeds ontzettend spannend.

De gehele lijst met genomineerden is hier na te lezen, maar de kanshebbers in de acteercategorieën hebben we hieronder wat uitgebreider op een rijtje gezet. Je kan tevens je eigen voorspellingen doen in onze Oscarpool.

Beste Acteur in een Hoofdrol


Oscars 2021: beste acteur in een hoofdrol

De genomineerden:

De kans is ontzettend groot dat Chadwick Boseman dit weekend postuum een Oscar wordt toegekend. Zijn rol werd ook al gelauwerd bij de Critics Choice Awards, de SAG Awards en de Golden Globes, maar bij de BAFTA's ging de prijs in eigen land naar Hopkins. Die is dan ook nog een interessante tweede mogelijkheid, maar Boseman is de veilige optie.


Beste Actrice in een Hoofdrol


Oscars 2021: beste actrice in een hoofdrol

De genomineerden:

Deze belangrijke prijs is tevens een van de spannendste categorieën van het jaar. Bij de vier andere awardshows won telkens iemand anders, enkel Kirby bleef nog met lege handen en lijkt kansloos. Carey Mulligan lijkt wat tractie te hebben gekregen, maar we zetten ons geld in op Viola Davis.


Beste Acteur in een Bijrol


Oscars 2021: beste acteur in een bijrol

De genomineerden:

In tegenstelling tot bovenstaande categorie is deze dan weer totaal niet spannend. Kaluuya won eerder dit seizoen alle belangrijke prijzen en gaat er ook hier hoogstwaarschijnlijk mee vandoor. Als iemand voor een verrassing kan zorgen is het wellicht Sacha Baron Cohen, maar die kans lijkt ons klein.


Beste Actrice in een Bijrol


Oscars 2021: beste actrice in een bijrol

De genomineerden:

Glenn Close gaat waarschijnlijk na haar achtste Oscarnominatie wederom met lege handen naar huis. Yuh-jung Youn viel bij de andere grote prijzen die ze recent in ontvangst mocht nemen zo positief op met haar grappige speeches dat dat zelfs nog wat extra stemmen kan hebben opgeleverd. Ze lijkt dan ook de beste papieren te hebben, al is een verrassing in deze categorie zeker niet uitgesloten.

Oscarpool


Ben je het eens met onze voorspellingen of verwacht je juist iets heel anders? Laat je stem gelden in onze Oscarpool! Je kan nog tot en met zondagavond jouw voorspellingen met ons delen.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Everything Everywhere All at Once
OSCARS [Oscars] Elvis
OSCARS [Oscars] All Quiet on the Western Front
OSCARS [Oscars] Triangle of Sadness

Updates

Reacties

Forum

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem