FilmCentrum

Registreren

Vooruitblik Oscars 2022: Acteurs

zondag 27 maart 2022 door Ramon van Dam - 1588x bekeken

Komende nacht zullen voor de 94e keer de Academy Awards worden uitgereikt, waarbij er traditiegetrouw in vier verschillende categorieën mannelijke en vrouwelijke acteurs in het zonnetje worden gezet. Enkele van deze prijzen lijken zeker een bepaalde kant op te zullen vallen, maar net als vorig jaar is de groep voor actrices in een hoofdrol is nog steeds ontzettend spannend.

De gehele lijst met genomineerden is hier na te lezen, maar de kanshebbers in de acteercategorieën hebben we hieronder wat uitgebreider op een rijtje gezet. Je kan tevens je eigen voorspellingen doen in onze Oscarpool.

Beste Acteur in een Hoofdrol


Oscars 2022: beste acteur in een hoofdrol

De genomineerden:

Deze kan alvast met potlood worden ingevuld: twintig jaar geleden verloor Will Smith nog van Denzel Washington, maar dit jaar zal hij hoogstwaarschijnlijk revanche nemen. Hij won al bij alle andere belangrijke awardsshows en zal ook hier vermoedelijk het podium mogen betreden.


Beste Actrice in een Hoofdrol


Oscars 2022: beste actrice in een hoofdrol

De genomineerden:

Net als vorig jaar is dit met afstand de lastigste categorie. Er is qua nominaties geen enkele overlap met de BAFTA's en bij de andere awards zijn de prijzen redelijk verdeeld. Bovendien komt geen enkele nominatie uit een productie die kans maakt op beste film. We zetten ons geld in op Jessica Chastain, maar Cruz en Stewart lijken ook grote kans te maken. Zelfs voor de andere twee zou het geen hele grote verrassing zijn.


Beste Acteur in een Bijrol


Oscars 2022: beste acteur in een bijrol

De genomineerden:

Dit is dan weer een makkelijkere categorie. Kodi Smit-McPhee begon het seizoen goed en won bij de Golden Globes, maar daarna ging Troy Kotsur er vandoor met de resterende prijzen. Maak je klaar voor een emotioneel moment wanneer hij zijn prijs in ontvangst mag nemen.


Beste Actrice in een Bijrol


Oscars 2022: beste actrice in een bijrol

De genomineerden:

Ook hier lijkt het eigenlijk totaal niet spannend meer. De charismatische Ariana DeBose won alle andere grote prijzen en zal ook vannacht hoogstwaarschijnlijk naar voren mogen komen voor haar eerste Academy Award.

Oscarpool


Ben je het eens met onze voorspellingen of verwacht je juist iets heel anders? Laat je stem gelden in onze Oscarpool! Je kan nog tot en met middernacht jouw voorspellingen met ons delen.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Everything Everywhere All at Once
OSCARS [Oscars] Elvis
OSCARS [Oscars] All Quiet on the Western Front
OSCARS [Oscars] Triangle of Sadness

Updates

Reacties

Forum

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem