FilmCentrum

Registreren

High Fidelity

High Fidelity
Waardering: 4 / 5
9 stemmen

Jaar: 2000
Regie:
Stephen Frears
Cast:
John Cusack
Iben Hjejle
Todd Louiso
Genre: Komedie / drama / muziek
Lengte: 113 minuten
Première: 24 augustus 2000
IMDb: 7.4 (180.200 stemmen)
Empire 500: #446

Reacties (3)

Hagar
zaterdag 20 augustus 2016 om 23:55
Waardering: 4 / 5

Ik heb deze film ooit uit verveling zitten kijken. Hoewel het geen dijenkletser van een comedy is, bleef hij me boeien. En zo ook deze keer.
Cusacks personage gebruikt de camera als een reality-show camera. Hij spreekt ertegen, dus tegen de kijken, maar het leuke is dat zijn omgeving zich hier totaal niet van bewust is. Dit levert some surrealistische effecten op, die subtiel, maar in mijn optiek ook subtiel hilarisch zijn.
Daarnaast draait het verhaal om iemand die probeert de liefdes in zijn leven te begrijpen en uit te leggen, zonder zich te schamen voor de platte manier van denken. Het concept valt niet uit te leggen, maar de personages maken dit volledig de moeite waard. Cusack en zijn 2 werknemers (waaronder Jack Black als.... Jack Black met een andere naam) zijn prachtexemplaren.

EdwinBeek
zondag 21 augustus 2016 om 16:31
Waardering: 4 / 5

Zeer vermakelijke film die soms akelig goed de vinger op de zere plek weet te leggen wat betreft relatie-vragen waar iedereen weleens mee zal worstelen. Het puberale gedrag van Cusack en de verschillende vrouwen en mannen die hem omringen zullen bij velen ook wel geprojecteerd kunnen worden in eigen omgeving. En dat maakt dat de film voor mij werkt!

Ook het doorbreken van de 4th wall vond ik overtuigend gedaan. En al ben ik zelf zo’n beetje de grootste nul wat betreft muziekkennis, de liefhebbers zullen extra genieten van deze film dankzij de talloze muzikale verwijzingen. Gebrek aan deze kennis deed overigens niets af aan mijn ervaring!

Ramon
zondag 28 augustus 2016 om 19:15
Waardering: 4,5 / 5

Heerlijke film! Voor het laatst ruim zeven jaar geleden gezien en ik wist nog steeds veel details te herinneren, maar het is zeer positief dat ik alsnog kon genieten van deze tweede kijkbeurt. Leuke personages en een interessante invalshoek maken dit tot een enorme aanrader.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga