FilmCentrum

Registreren

Live and Let Die

Live and Let Die
Waardering: 3,5 / 5
6 stemmen

Jaar: 1973
Regie:
Guy Hamilton
Cast:
Roger Moore
Yaphet Kotto
Jane Seymour
Genre: Actie / avontuur / thriller
Lengte: 121 minuten
Première: 13 december 1973
IMDb: 6.7 (108.756 stemmen)

Reacties (2)

Walter
zondag 29 maart 2015 om 13:50
Waardering: 4 / 5

wat doet een fan van de franchise op de avond dat de teaser trailer van SPECTRE online komt? precies, Live and Let Die kijken. waarom? omdat LALD de favoriete Bond-film is van Mendes en Craig en nu al duidelijk is dat SPECTRE meerdere verwijzingen naar die film zal bevatten. (zoals ook Skyfall dergelijke verwijzingen bevatte, waarvan de kuil met de komodovaranen de duidelijkste is.)

LALD is een van de betere Moore-Bonds. de film is rauw en durft onderwerpen aan te snijden die in 1973 uiterst relevant waren, zoals de rassenhaat in Harlem en de distributie van drugs. verder is er de nodige spanning, vooral vanwege nogal spooky voodoo-elementen, maar zeker ook vanwege de memorabele baddies Mr. Big en Tee Hee, zijn er fantastische stunts (de krokodillenboerderij, de speedbootachtervolging, …) en is er ook nog ruimte voor flauwigheden die typisch zijn voor het Moore-tijdperk, zoals de door een grote groep hardcore fans gehate Sheriff J.W. Pepper.

EdwinBeek
zaterdag 15 augustus 2015 om 10:55
Waardering: 3 / 5

Na wat speurwerk bleek het "Live and Let Die" te zijn die de Voodoo-elementen bevatte die vroeger indruk op mij maakten. Vooral de truc met de doodskist aan het begin van de film is me bijgebleven. Prachtige scene.

Na mijn nieuwe kijkbeurt viel de rest me een beetje tegen. Moore belichaamt voor mij niet de ultieme Bond. De droge humor zit 'm als gegoten, maar voor
fysieke actie is de man te stijf. Het script zit 'm ook niet mee om geloofwaardig over te komen, want ik heb Bond zelden zo zien stuntelen als hier in de eerste 30 minuten.

Gelukkig voegen de voodoo-elementen weer veel sfeer toe en maken de onderwerpen duidelijk dat we hier met een Bond van de jaren '70 van doen hebben. De visuele flair en stijl die was ingezet bij Dr. No is hier ondertussen verdwenen. De cinematografie is veel meer recht toe recht aan.

De (hier nog beperkte) cartooneske elementen, wat het Moore-tijdperk toch kenmerkt, smukken de boel op, maar zijn vrij lomp uitgevoerd. Zoals de veels te lange haak-arm en het spoiler "opblazen" spoiler van de schurk.

Het zal nog veel verder ontsporen, weten we nu...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire