FilmCentrum

Registreren

The Tree of Life

The Tree of Life
Waardering: 3 / 5
11 stemmen

Jaar: 2010
Regie:
Terrence Malick
Cast:
Brad Pitt
Sean Penn
Jessica Chastain
Genre: Drama / fantasie / sciencefiction
Première: 2 juni 2011
IMDb: 6.8 (143.378 stemmen)
Distributeur: Independent Films
Kijkwijzer: Afgeraden voor 9 jaar en jonger Angst Grof taalgebruik

Reacties (9)

kocas92
dinsdag 20 september 2011 om 01:27
Waardering: 4.5 / 5

Best film of the year so far.

Nohands
donderdag 29 september 2011 om 13:45
Waardering: 0.5 / 5

Het is mijn in jaren niet overkomen, maar na een kwartier heb ik hem toch uitgezet....om bijna 3 uur naar kabbelende beekjes en groeiende hormomen enz te gaan zitten kijken pas ik voor....

kocas92
donderdag 29 september 2011 om 20:31
Waardering: 4.5 / 5

Hmm, je kon dat toch wel verwachten voor je de film trachtte te bekijken? Deze film is een visuele ervaring waar je open voor moet staan. Het is 2,5 uur durende videokunstfilm. Als je dat na een kwartier al uitzet, heb je echt nog niet veel videokunst gezien... heel jammer. Het is dan ook absurd een stem te geven aan een film die je niet volledig hebt gezien.

Ramon
vrijdag 30 september 2011 om 14:25
Waardering: 4 / 5

Ik kan me voorstellen dat mensen teleurgesteld zijn na de eerste pakweg 30 minuten, maar wat volgt is een prachtig portret van een opgroeiende jongen vanuit zijn perspectief. Malick heeft weten vast te leggen hoe iemand terugkijkt op zijn jeugd, en dat is bijzonder knap.

Toch moet ik het wel deels eens zijn met de kritiek over het begin; er zit zeker een idee achter, maar Malick laat dit te open en zou de kijker eigenlijk nog iets meer moeten helpen. In zijn vorige films deed hij dat meer en die werden daardoor ook wat aangrijpender.

Aan de andere kant is dat deel wel echt práchtig om naar te kijken, wat een beelden! Jammer van de verschrikkelijk slechte cgi van de spoiler dinosaurussen spoiler, maar ja...

Nohands
zaterdag 1 oktober 2011 om 00:03
Waardering: 0.5 / 5

Ik zal nog eerlijker zijn ik heb hem na 10 minuten al uitgezet. Als jij schrijft "best film of the year" dan begrijp ik dat jou smaak naar dit soort films uit gaat. Nou prima daar heb ik respect voor, dus moet jij ook maar respect voor mijn smaak hebben en mijn in mijn waarde laten als ik een stem op een film geef waarvan ik maar 10 minuten gezien heb. Daar moet ik nog wel bij vermelden dat ik de trailer heel erg misleidend vond vergeleken bij de film zelf. Tevens heeft Sean Penn zelf ook zijn vraagtekens bij zijn rol en de film gezet.

In bijna elke bioscoop waar hij gedraaid heeft zijn wel mensen de zaal uitgelopen zoals je op veel andere filmsites kan lezen, dus zegt al genoeg over mijn reactie. En ik denk dat er nu bij mensen thuis ook wel op de stop button gedrukt word van menig afstandbediening.

Nogmaals, smaken verschillen gelukkig, jij heb 1 goede film dit jaar gezien en ik heb er meerdere gezien Knipoog

Ramon
zaterdag 1 oktober 2011 om 10:10
Waardering: 4 / 5

Als we inderdaad maar inzien dat niet iedereen dezelfde smaak heeft qua films Glimlach Ik gok echter dat hij nog wel andere goede films gezien heeft hoor Knipoog

kocas92
zaterdag 1 oktober 2011 om 15:23
Waardering: 4.5 / 5

Ha, ik heb inderdaad wel meer goede films gezien dit jaar, maar een heel stuk minder dan de voorbije twee jaar. Natuurlijk is het jaar nog niet ten einde, maar momenteel staat The Tree of Life bovenaan mijn lijstje.

Ik zal nooit een stem geven aan een film die ik niet volledig uit zag, laat staan enkel tien minuten van een 2,5 uur durende film.
Zo kan ik wel beweren een heel stuk meer films gezien te hebben, natuurlijk.

GrayFox
vrijdag 1 februari 2013 om 22:57
Waardering: 2 / 5

Ik geef toe, er zit wel magie aan deze film, maar toch te saai om echt indruk te maken op mij.

MRDammann
donderdag 17 juli 2014 om 02:04
Waardering: 4 / 5

Bij sommige scenes moest ik heel erg aan 2001 denken. Hoewel ik dit hier iets minder uitgewerkt vond, was het nog steeds wel een mooie film. Prachtige beelden met een mooi, emotioneel verhaal.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar