FilmCentrum

Registreren

Warrior

Warrior
Waardering: 4 / 5
9 stemmen

Jaar: 2011
Regie:
Gavin O'Connor
Cast:
Tom Hardy
Joel Edgerton
Nick Nolte
Genre: Actie / drama
Lengte: 140 minuten
Première: 6 oktober 2011
IMDb: 8.2 (428.213 stemmen)
Distributeur: E1 Entertainment Benelux
IMDb Top 250: #161

Reacties (3)

Nohands
maandag 28 november 2011 om 01:14
Waardering: 4 / 5

Wat een gave film, voor mij is dit de nieuwe Rocky van deze eeuw!!! Voor alle liefhebbers van vechtsporten maar ook voor buitenstaanders die niks met vechtsporten hebben!!! Mooi verhaal, goed in beeld gebrachte gevechten,liefde,haat,eer,familie alles komt er in voor.

GrayFox
zondag 4 december 2011 om 23:33
Waardering: 4 / 5

Na de goede verhalen die ik had gehoord, had ik een hoge verwachting van deze film. Ik moet zeggen, die verwachting is zeker waargemaakt. Het geheel komt wat langzaam op gang, maar naar het einde van de film wordt het steeds meeslepender en spectaculairder.

Het acteerwerk is prima in orde, en vele malen beter dan wat je zou verwachten van een martial arts film. Het verhaal bevat wel redelijk wat clichees, maar heeft desondankt wat verfrissende ideeen waardoor het toch interessant blijft en alles behalve storend is.

De choreografie is waar de film echt in uitblinkt. Het boksen ziet er realistisch uit en de stoten lijken echt aan te komen. Er is heel slim gefilmd en gecut waardoor je de hardste stoten niet echt helemaal goed ziet maar wel dusdanig worden gesuggereerd dat de knockouts zeker geloofwaardig overkomen.

De takedowns zijn het enige wat niet helemaal waarheidsgetrouw overkomt, maar dat lijkt puur gedaan te zijn om het geheel spectaculairder te maken, en aangezien dat goed lukt is dat makkelijk te vergeven.

De submissions zijn misschien nog wel het beste gedeelte van alle actie, en er is duidelijk veel aandacht aan besteed. Ze worden technisch correct uitgevoerd en wederom op een hele slimme manier in beeld gebracht waardoor het nauwelijks zichtbaar is dat de verschillende chokes, arm- en beenklemmen niet echt worden aangezet. Hier hebben duidelijk mensen aan gewerkt die verstand van zaken hebben.

Al met al heb ik erg genoten, en hopelijk brengt deze film de aandacht voor het MMA in Nederland met zich mee dat het verdient, omdat nog maar weinig mensen beseffen hoe groot de sport geworden is in de VS en hopelijk zal dat hier ook gaan gebeuren.

Na Rocky is dit waarschijnlijk de beste westerse martial arts film ooit gemaakt. (4 sterren)

Ramon
maandag 19 december 2011 om 13:57
Waardering: 4.5 / 5

Hele sterke film inderdaad. De gevechten komen uiterst realistisch over, en de band tussen de twee broers en hun vader is met name aan het einde van de film erg mooi om te zien.

Het verhaal hebben we al 1000 keer gezien, maar de manier waarop de hoofdrolspelers (en met name Tom Hardy) het brengen is geweldig.

Je weet bovendien ook vanaf het begin al hoe het gaat aflopen (goh, wie zouden er in de finale komen?), maar het afsluitende gevecht is het absolute hoogtepunt van de film en verliep toch iets anders dan ik had verwacht.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

I Am Greta