FilmCentrum

Registreren

The Beaver

The Beaver
Waardering: 3 / 5
12 stemmen

Jaar: 2010
Regie:
Jodie Foster
Cast:
Mel Gibson
Jodie Foster
Anton Yelchin
Genre: Komedie / drama
Lengte: 91 minuten
Première: 21 juli 2011
IMDb: 6.7 (45.784 stemmen)
Distributeur: E1 Entertainment Benelux

Reacties (8)

Walter
zondag 29 januari 2012 om 04:23
Waardering: 4 / 5

ik heb begrepen dat Carrel en Carrey opgingen voor de rol van Walter Black. wat ben ik blij dat-et Gibson is geworden! wat een geweldige rol! en wat ontzettend jammer dat het privéleven van Gibson zijn carriere zo in de weg zit.

het enige minpunt is de verhaallijn van de oudste zoon en de cheerleader. te makkelijk.

Robert
zondag 16 maart 2014 om 10:36
Waardering: 3.5 / 5

Interessante film die in eerste instantie grappig bedoeld lijkt, maar dat eigenlijk helemaal niet is. Als je meegaat in het wat absurde uitgangspunt (Mel Gibson praat alleen nog maar via zijn handpop), dan is het best een onderhoudend drama.
Ik vond, in tegenstelling tot Walter hierboven, de verhaallijn van de zoon en de cheerleader (Jennifer Lawrence) juist wel leuk, het gaf wat down to earth afwisseling naast de absurde momenten met de bever.

Walter
zondag 19 juni 2016 om 07:42
Waardering: 4 / 5

ruim vier jaar later ben ik het van harte oneens met wat ik hierboven schrijf over de verhaallijn van de zoon en de cheerleader. hierin wordt naar mijn idee mooi de worsteling van de zoon uitgewerkt, in eerste instantie door te laten zien dat hij niet op zijn vader wil lijken en in tweede instantie door te laten zien dat het niet makkelijk is iemand te doorgronden en iedereen minder prettige ervaringen opdoet in het leven.

MRDammann
donderdag 25 augustus 2016 om 10:27
Waardering: 3 / 5

The Beaver een ietwat vreemde met Mel Gibson, geregisseerd door Jodie Foster. Je hebt wat inlevingsvermogen nodig om mee te gaan in het vreemde plot van de film, maar verder is het over het algemeen een aardige film. Ik heb alleen twee grote minpunten en dat is ten eerste het probleem dat ik moeite had met de toon van de film. Moest ik nou lachen of was het serieus bedoeld? Af en toe wist ik het niet meer. Ten tweede is het einde weer zo Hollywood-achtig en totaal niet nodig dat het niveau van de film gelijk omlaag wordt gehaald.

Walter
vrijdag 26 augustus 2016 om 09:17
Waardering: 4 / 5

Altijd moeilijk als je niet weet of je moet lachen of niet.

Hagar
woensdag 4 september 2019 om 11:49
Waardering: 3 / 5

Prima drama met Mel Gibson. Gibson is hier niet op zijn allerbest, maar zelfs zijn mindere werk is uitstekend om naar te kijken. En de titelheld maakt van zijn personage toch ook weer iets interessants.
Mijn grootste probleem met de film is het onrealistische. spoiler Tuurlijk, een bever aan zijn arm met een eigen persoonlijkheid is al vrij ongeloofwaardig, maar prima. Maar dat die bever dan ook nog eens het bedrijf uit het slop haalt, en de manier waarop vond ik iets te mooi in het verhaal passen... spoiler
Eens met Walter dat het beste subplot die met Gibsons zoon is, en dat dit erg goed verteld wordt.
Al met al best een mooie, zij het niet uitmuntende film.

EdwinBeek
vrijdag 6 september 2019 om 11:55
Waardering: 3 / 5

Het vrij maffe gegeven van de handpop als 2e persoonlijkheid in Gibson werkt voor mij matig. Ik kon niet overal in meegaan. De film moet een afschuwelijk moeilijke balans vasthouden en slaagt daar niet overtuigend in. Het blijft voor het merendeel bloedserieus, terwijl het beeld van een Gibson + bever belachelijk oogt. Waarom durfde men niet meer voor de lach te gaan? Bang dat het serieuze onderwerp dan niet oprecht meer overkomt? Ik ken best veel films die wél kiezen voor de humor, ondertussen oprecht blijven en nog altijd een emotionele stoot kunnen uitdelen. Ja, die balans is moeilijk te vinden, maar The Beaver werkt voor mij nu niet zo goed als de makers zouden willen, denk ik...

Ramon
vrijdag 8 november 2019 om 16:56
Waardering: 2.5 / 5

Helaas, dit is niet echt mijn film. Ik had vooral moeite met een plot dat enerzijds een zwaar onderwerp (depressie) heel serieus probeert te belichten, om dit vervolgens totaal te negeren in flauwe slapstickmomenten.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] 1917
BIOSCOOP [Bioscoop] Jojo Rabbit
AWARDS [Awards] Rocketman
BIOSCOOP [Bioscoop] Star Wars: The Rise of Skywalker

Updates

Reacties

Forum

Weathering With You