FilmCentrum

Registreren

The Breakfast Club

The Breakfast Club
Waardering: 3.5 / 5
12 stemmen

Jaar: 1985
Regie:
John Hughes
Cast:
Emilio Estevez
Judd Nelson
Molly Ringwald
Genre: Komedie / drama
Lengte: 97 minuten
Première: 22 augustus 1985
IMDb: 7.8 (389.073 stemmen)
Empire 500: #369
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Geweld Grof taalgebruik

Reacties (3)

Ramon
woensdag 13 februari 2013 om 13:56
Waardering: 4 / 5

Nog altijd een zeer sterke film van John Hughes, waarmee jongeren (met name uit die tijd) zich kunnen identificeren. Het opdelen in stereotypen lijkt aanvankelijk vreemd, maar gaandeweg de film kom je erachter dat het juist een bewuste keuze is om deze kunstmatige hokjes te hekelen.

Hagar
zondag 20 april 2014 om 12:27
Waardering: 4 / 5

De film weet niet altijd welk genre het wil zijn. Er zitten komische dingen in, maar ook (over)dramatische stukken. Dat maakt hem onevenwichtig.
Ook vind ik het jammer dat de film probeert hokjesdenken te veroordelen, maar doet dit door de jongeren stuk voor stuk slechte relaties met de ouders te geven.
Dat terzijde is het een leuke film! De personages werken goed samen, de komische stukjes zijn ook echt prima, en de dramatische stukjes die het overdramatische weten te vermijden voelen goed op hun plaats.

EdwinBeek
maandag 21 april 2014 om 11:08
Waardering: 2.5 / 5

Moeilijk om te beoordelen, deze film. De opzet van het verhaal is simpel en degelijk. De personages worden langzaamaan rijker als in een aardig theaterstuk. 'De moraal van dit verhaal' is oprecht en bevat meer diepgang dan de tienerfilms die de jongeren vandaag de dag krijgen voorgeschoteld. Deze film heeft geen geile vampiers nodig...

Maar dit alles wordt gevoerd aan de kijker op z'n jaren '80; cheesy, over-the-top, plotse gekke dansjes, voorzien van een vreselijke synthesizer-score. Het gevoel bekruipt mij dat je die tijd bewust moet hebben meegemaakt om bepaalde films uit de tachtiger jaren te kunnen waarderen. Zoniet, dan komen deze films veel minder aan.

Heb vaak met gekromde tenen gezeten. Maar liever dit dan "Twilight..."

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Bullet Train