FilmCentrum

Registreren

Monsters University

Monsters University
Waardering: 4 / 5
13 stemmen

Alternatief: Monsters, Inc. 2
Jaar: 2013
Regie:
Dan Scanlon
Cast:
Billy Crystal
John Goodman
Steve Buscemi
Genre: Animatie / avontuur / komedie
Lengte: 104 minuten
Première: 10 juli 2013
IMDb: 7.3 (251.595 stemmen)
Distributeur: Walt Disney Studio Motion Pictures
Kijkwijzer: Afgeraden voor 6 jaar en jonger Angst

Trailer

Reacties (4)

EdwinBeek
vrijdag 12 juli 2013 om 01:01
Waardering: 4 / 5

Heerlijke film. De nieuwigheid is er nu uiteraard vanaf en het scenario is op sommige vlakken voorspelbaar. Maar toch kent de film een aantal leuke twists. Verder stikt 't van de leuke vondsten en personages. Het ritme loopt als een trein en de grappen gaan niet ten koste van het verhaal of characters. Ik zie Pixar liever iets totaal nieuws doen, want de hoeveelheid creativiteit die daar nog te rapen valt is denk ik onuitputtelijk. Maar voor een sequel wel zéér aangenaam entertainment.

De short "The Blue Umbrella" leek meer op een stijloefening in realisme. Een charmante short, maar ik zet wat vraagtekens bij het concept. Dezelfde vraagtekens die ik ook bij Cars zette. Waarom LEEFT een auto en lijkt Californië verandert te zijn in een wereld vòòr auto's?! Waarom LEVEN twee paraplu's (en de rest niet) en één stoeptegel? (die ernaast leven niet.) Het zijn gefixeerde voorwerpen in een decor!! Maak niet overal mondjes en oogjes van en VOILA! Het LEEFT! Ook cartoons moeten hun eigen logica en grenzen hebben...

Ramon
vrijdag 12 juli 2013 om 15:38
Waardering: 4 / 5

Helemaal eens met EdwinBeek. Weinig origineel, maar de personages zijn (weer) erg sterk en de humor staat als een huis. Zie ook mijn uitgebreide recensie.

Hagar
maandag 12 augustus 2013 om 14:55
Waardering: 3.5 / 5

Monsters 2 deed het voor mij niet zoals het eerste deel het deed. Natuurlijk was de nieuwigheid een probleem, maar eigenlijk ook de spanning. Deel 1 heeft natuurlijk wel een ontzettend goede climax. Hier mist die een beetje. Het maakt plaats voor humor.
Ook de universiteits-setting doet mij heel weinig.
Nieuwe personages zijn prima, maar niet speciaal. Het meest interessante nieuwe personage (de decaan) heeft een heel gaaf ontwerp, maar blijft op de vlakte en tam.
De goede punten zijn wel de humor en de twee hoofdpersonages. Die staan als een huis, en tillen de film met gemak naar een zeker kwaliteitsniveau.
Echter, men heeft de kans gemist om iets speciaals te brengen. Dit is de eerste Pixar-film die wat mij betreft niet gemaakt hoefde te worden. Niet dat het de minste is, maar het brengt het minste originaliteit van alles. Zelfs Cars 2 deed meer voor het wereldje van Cars dan Monsters 2 voor het wereldje van Monsters doet.
Maar het is wel weer leuk vermaak. Glimlach

Hagar
maandag 13 maart 2017 om 13:09
Waardering: 3.5 / 5

Ik moet er na mijn vorige recensie toch een half puntje extra op doen na een tweede kijkbeurt. Ik blijf weinig met universiteiten hebben, maar de personages zijn op dreef, en de climax heeft dan toch wel weer wat, ondanks dat het niet zo geweldig is als die uit deel 1. Erg vermakelijk spul! Glimlach

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar