FilmCentrum

Registreren

Behind the Candelabra

Behind the Candelabra
Waardering: 3,5 / 5
10 stemmen

Alternatief: Behind the Candelabra: the Secret Life of Liberace
Jaar: 2013
Regie:
Steven Soderbergh
Cast:
Michael Douglas
Matt Damon
Eric Zuckerman
Genre: Biografie / drama / romantiek
Lengte: 118 minuten
Première: 8 augustus 2013
IMDb: 7.0 (43.765 stemmen)
Distributeur: Dutch Filmworks
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Seks Drugsgebruik en alcoholmisbruik Grof taalgebruik
Het biografische verhaal van de relatie tussen de flamboyante Liberace en de jonge Scott, die eenmaal bij hem ingetrokken steeds meer zijn oude leventje verlaat voor de luxe die hij begint te ontdekken.

Trailer

Reacties (3)

EdwinBeek
zaterdag 17 augustus 2013 om 22:54
Waardering: 4 / 5

Ok, deze film was nichterig. Bling-Bling, veren, kleine hondjes, bont, rood, goud, valse nichten met strakke broeken, geen broeken, the whole shebang. Zelfs 't letterype in de credits was roze met héééle mooie krullen. Daar mogen we gelukkig af en toe om lachen zonder dat de personages hierdoor karikaturaal worden.

Dit is een acteursfilm. Douglas is Douglas niet meer! Een transformatie die héél goed uitpakt. Een intrigerende performance. Ook Damon doet hier iets heel anders. Testosteron die deze heren altijd in overvloed hebben is volledig afwezig.

In de kleine bijrollen is vooral Rob Lowe hilarisch als cosmetische chirurg. Zelfs nog een kleine rol voor 'Singing-in-the-rain-star' Debbie Reynolds.

Omgaan met de glamour is iets wat we al vaker in films hebben gezien. Maar Soderbergh speelt hier met spoiler de leegheid, nepheid en eenzaamheid van z'n personages. Ondanks de dure kado's, gesprekken over de liefde en kinky vrijpartijen hebben de personages deze nepheid zelf niet door en dat maakt zéker de slot-scene des te schrijnender. Douglas vond ik in sommige shots zelfs angstaanjagend worden. Een grijnzend masker...
spoiler


Het scenario is één grote soap, maar de acteerprestaties en personages slepen je er doorheen. Met Douglas als indrukwekkend hoogtepunt.

Tomhamoen
zaterdag 7 september 2013 om 23:25
Waardering: 4 / 5

'Ijzersterk acteerwerk', zo valt deze film samen te vatten. Ik vergat domweg dat ik keek naar Matt Damon en (vooral) Micheal Douglas. Wat weergaloos laten deze twee heren wat acteren is.

Complimenten ook voor het scenario, waarin met uitstekende dialogen en monologen allerlei dingen voorbij komen die niet worden getoond maar wel het beeld van deze personages completeren. De muziek en de stem van Douglas maken het af.

Nohands
zondag 10 november 2013 om 12:58
Waardering: 3 / 5

Ik moet zeggen dat ik niet echt bekend was met mijnheer Libarace.
Bovenstaand commentaar ben ik het geheel mee eens van Edwin en Tom.

Goede acteerprestaties van beide heren Michael Douglas en Matt Damon.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire