FilmCentrum

Registreren

The Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises
Waardering: 4 / 5
22 stemmen

Alternatief: Batman 3
Jaar: 2012
Regie:
Christopher Nolan
Cast:
Christian Bale
Tom Hardy
Anne Hathaway
Genre: Actie / misdaad / drama
Lengte: 164 minuten
Première: 20 juli 2012
IMDb: 8.4 (1.675.867 stemmen)
Distributeur: Warner Bros
IMDb Top 250: #69
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Acht jaar na de gebeurtenissen in The Dark Knight moet Batman terugkeren om het op te nemen tegen Bane, Ra's al Ghul en Catwoman.

Trailer

Reacties (17)

MMR
woensdag 18 juli 2012 om 20:44
Waardering: 5 / 5

Videorecensie van The Dark Knight Rises: http://www.youtube.com/watch?v=AHlO3n1H0bA

TomMDP
donderdag 19 juli 2012 om 02:43
Waardering: 4,5 / 5

Waarom heeft die man een hoed op? Hij zit binnen... is er een lek in het dak?
Stoort het die man niet dat zijn haar constant in zijn gezicht hangt?
Waarom duurt het meer dan 3 minuten (in een video van 5minuten) vooraleer de eigenlijke recensie begint?

Maar genoeg nitpicking Knipoog

Een paar tips:
- Sta recht, maak er een presentatie van. Maakt het beeld minder statisch omdat een mens al van nature heen en weer wiebelt wat het interessanter maakt om naar te kijken.
- Lees de tekst niet af. Leer hem van buiten en breng hem op een entertainende manier. Verzin desnoods de tekst ter plekke met de gebruikelijke "euh's" en onderbrekingen, voelt het meer als iemand die iets interessant te vertellen heeft dan iemand die zijn opstel staat af te lezen.
- ik bedoel dit op de best mogelijke manier maar... leer vertellen. Blij die "AAAH" op 4.37 is tenenkrommend slecht.

Ik raad je aan om de reviews van Jeremy Jahns eens te bekijken. http://youtu.be/ULj7nG2zphs

MMR
donderdag 19 juli 2012 om 20:42
Waardering: 5 / 5

Helemaal prima dat je met de stijl van onze recensent niets kan maar dit is echt niet z'n eerste keer, bovendien is er niets van de tekst voorgelezen. Hoeden mogen tegenwoordig gelukkig ook binnen op en qua format hebben we bij MMR geleend van 'Filmspot' die ook de structuur intro/filmpje/verhaal/filmpje/recensie aanhoudt. Je moet eerst je verhaal introduceren en het is voor een recensent bovendien essentieel dat hij ook het verhaal aan de kijker duidelijk maakt. Daarna; mening.

Maar uiteraard dank voor het goed bedoelde advies!

TomMDP
donderdag 19 juli 2012 om 23:19
Waardering: 4,5 / 5

Dat je als recensent het verhaal aangeeft, uiteraard. Een beetje duiding moet uiteraard wel. Maar, ik heb het moeten opzoeken, Filmspot was, zoals ik het begrijp, een televisieprogramma? Toch, dat zo'n format eerder werkt op televisie, durf ik erkennen, maar voor een internetrecensie, vond ik het gewoon veel te lang duren eer de mening kwam.

Moest ik als toevallige surfer daar passeren, ik zou halverwege de eerste minuut al hebben doorgeklikt naar een andere video omdat het niet to the point kwam.
Want op zich, die structuur van intro/filmpje/verhaal/filmpje/recensie, is perfect... voor een tv-format. Maar voor het internet lijkt me dat gewoon veel te traag. Die filmpjes zijn daarbij ook redelijk overbodig, op TV zijn die een toevoeging want je hebt die trailers niet ter beschikking, op internet heb je de trailers met 1 klik bij je en zonder dat een recensent die onderbreekt.

MMR
vrijdag 20 juli 2012 om 00:52
Waardering: 5 / 5

Onze video's worden ook voor tv gemaakt en tevens online vertoond.

TomMDP
vrijdag 20 juli 2012 om 02:06
Waardering: 4,5 / 5

Op welke zender zijn MMR te volgen?

Hagar
donderdag 26 juli 2012 om 08:39
Waardering: 4 / 5

Om maar eens daadwerkelijk op de film te reageren: Knipoog
Prachtig slotstuk. Qua sfeer komt deze soms meer bij deel 1 als bij deel 2 in de buurt, waardoor ik een klein beetje het gevoel heb dat deel 2 een soort buitenbeentje is. Echter zeker niet op negatieve wijze!!

kocas92
vrijdag 27 juli 2012 om 02:45
Waardering: 4,5 / 5

Pretty epic, doch kon niet tippen aan zijn voorganger. 8,5 voor Batman Begins, 9 voor The Dark Knight en 8,5 voor TDKR. Overall afgerond naar 9. Nu hoop ik ten zeerste dat ze deze fantastische trilogie niet verknoeien met een sequel.

Ramon
vrijdag 27 juli 2012 om 15:57
Waardering: 4 / 5

Ook na een tweede keer blijf ik bij mijn recensie, wat een heerlijke film! Ja, er zitten zeker wat plotgaten in het verhaal, maar desalniettemin heb ik er gewoon enorm van genoten. Perfecte afsluiter van een geweldige trilogie.

Nohands
zaterdag 28 juli 2012 om 18:29
Waardering: 4,5 / 5

Wat een geweldige film zeg, heb zitten genieten in de bioscoop, vooral in IMAX is het een verademing, dat geluid en beeld is schitterend!!! (complimenten voor Christopher Nolan)

Ik heb zeker genoten van Anne Hathaway, die speelde super, en wat een mooie vrouw is dat en zo lenig ook (als zij echt alle vechtscenes heeft gedaan uiteraard)

Het enigste wat ik een "minpuntje" vond was het stemgeluid van Bane, dat te HARD was vergeleken bij de andere geluiden/stemmen enz in de film.

Ook deed mij Bane denken aan één van mijn favoriete "filmschurken" en dat is Darth Vader (stem en masker)

Volgens mij werd de stem van Bane ingesproken door Sean Connery en van Darth Vader door Earl James Jones als ik het goed heb.

Deze film MOET je in de bioscoop/IMAX gezien hebben als je echt een sensatie mee wilt maken!!

TomMDP
zondag 29 juli 2012 om 15:43
Waardering: 4,5 / 5

Film van het jaar voor mij.
Qua verhaal, acteerprestaties, artistieke keuzes, zelfs de "plotholes" vind ik heerlijk omdat die er eigenlijk niet toe doen.

Walter
zondag 12 augustus 2012 om 21:00
Waardering: 4,5 / 5

kort en goed: een lekker film, die toch ietsje minder is dan ik had gehoopt.

wat langer en beter: de film is wat meer rechttoe rechtaan dan zijn voorganger en hoewel spoiler Batman het zwaar te verduren had in deze film, leek hij het in de vorige moeilijker te hebben spoiler. het spoiler geestelijke geknakt-zijn spoiler kwam niet helemaal uit de verf, naar mijn idee. verder kwam het voor mij niet als een verrassing spoiler dat Marion Cotillard iemand anders was dan Miranda de milieuactiviste spoiler.

genoeg gezeverd. het is absoluut een goede film. het hoogtepunt is Anne Hathaway. wat kan die acteren zeg. en wat is haar rol goed geschreven! als liefhebber van de Batman-boekjes ben ik er érg content mee dat het filmpersonage zo fijn aansluit bij het boekjespersonage. een ander pluspunt is Bane. ik was nogal sceptisch na het zien van de foto's die ter promotie zijn verspreid en ik kon me niet goed voorstellen dat de stem van Tom Hardy zou werken - @Nohands: 'Volgens mij werd de stem van Bane ingesproken door Sean Connery' LMAO -, maar ik ben he-le-maal om. Nolans Bane is een mooie schurk! verder heeft ook de rest van de sterrencast weer puik werk geleverd (oi, wat kan die Michael Caine toch acteren) en zijn de dialogen fantastisch. over dat laatste: in de trailer kwamen de grapjes nogal fout en geforceerd over, maar in de film werken ze prima de bima. petje af.

een ander pluspunt is dat ik van de plotholes tíjdens de film geen last heb gehad. (op spoiler het extreem snelle herstel van Batman spoiler na.) achteraf, bij de nabespreking en overdenking, kwamen er steeds meer opborrelen. is dat goed of slecht? ik neig ernaar TomMDP te volgen en te zeggen dat ze er niet toe doen.

GrayFox
zondag 9 september 2012 om 21:09
Waardering: 4 / 5

Absoluut een goede film, ik heb er zeker van genoten. Het enige probleem wat ik heb is dat ik het idee heb dat ze gewoon te veel in de film hebben geprobeerd te stoppen. Daardoor komt het soms wat rommelig over en gebeuren bepaalde dingen te snel achter elkaar waardoor het verhaal wat geloofwaardigheid verliest.
Het wordt echter allemaal goedgemaakt door de toffe actie en het goede acteerwerk. Was zeker het bioscoopbezoekje waard.
(4 sterren)

Walter
vrijdag 23 november 2012 om 19:03
Waardering: 4,5 / 5

de tweede keer beviel DKR beter dan de eerste keer. wellicht ook omdat de verwachtingen de eerste keer zo hoog gespannen waren. Christian Bale's Leonard Cohen-imitatie blijft evenwel idioot en zal - denk ik - nooit wennen.

EdwinBeek
zondag 14 juli 2013 om 23:39
Waardering: 4 / 5

Ondanks mijn desinteresse in de superheldenfilm maak ik voor Batman een uitzondering. "The Dark Knight" was voor mij en velen een film die moeilijk te overtreffen viel.

En dat blijkt uit dit laatste deel. Maar Nolan kwam toch wel heel dichtbij. Wat zijn Batman-films zo goed maakt is dat de dingen die in Gotham City gebeuren zoveel raakvlakken heeft met de maatschappij waarin wij als kijker leven. Het zorgt voor dat beetje extra diepgang. En dat is in deze "Dark Knight Rises" niet anders.

Met Bane heeft men weer een voortreffelijke schurk neergezet. (Wat is dat toch met Batman's bad guys?)
Z'n uiterlijk staat haaks op hoe hij klinkt en dat maakt 'm zeer intrigerend. Bane's gezicht gaat schuil achter z'n masker en heeft dus alle intonaties in zijn stem nodig om de performance bij het publiek naar binnen te krijgen. En Tom Hardy doet dat uitstekend. Intonatie is iets wat steeds meer verdwijnt in de moderne cinema, waarin matter acteerwerk (lees; meer naturel) als de standaard wordt gezien.
Ook Michael Caine krijgt z'n momenten in deze film. De man kan emotie opwekken in een paar seconden. Vakwerk. Score van Zimmer; check. Coole actie: check. Domme Batman-stem met mond die altijd open staat; check.

Ook het scenario is minder strak dan zijn voorganger en kent wat rommelige momenten en plotholes. Personage van Anne Hathaway deed mij niet veel. Teveel 'the cool cat' en 't lukte mij hierdoor niet dichtbij het personage te komen. De Batpod staat 'r overigens erg goed...

Ondanks deze kleine kritieken top-entertainment en een film die je na je kijkbeurt nog even kan overdenken...

Hagar
maandag 18 juni 2018 om 12:24
Waardering: 4 / 5

Volgens mij is iedereen het er wel over eens dat deze film een kleine stap terug is ten opzichte van zijn voorganger. Desondanks blijft het een sterke film, met een sterke slechterik! Alle personages komen vrij goed uit de verf (met uitzondering van Miranda Tate, wellicht).
Zelf vind ik het grootste minpunt dat spoiler Bane na de onthulling van Talia Al Guhl opeens lijkt te veranderen van een machtige en intelligente crimineel in een mak schoothondje van zijn meesteres.... Zijn hele impact is om een reden die ik niet goed snap volledig weg daarna. spoiler
Hoe dank ook: wederom erg van genoten!

Ramon
maandag 26 november 2018 om 16:33
Waardering: 4 / 5

Ik heb de film eerder dit jaar voor de vijfde keer gezien en stoorde me deze keer meer aan diverse elementen die ik de voorgaande kijkbeurten niet zag of door de vingers kon zien, zoals de toch wel matige dialogen en het gemis van een echte dreiging in de latere delen in het bezette Gotham. Nog altijd een sterke film, maar ik sta niet meer volledig achter mijn initiële uitgebreide recensie.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga