FilmCentrum

Registreren

Oz: the Great and Powerful

Oz: the Great and Powerful
Waardering: 3 / 5
8 stemmen

Jaar: 2013
Regie:
Sam Raimi
Cast:
James Franco
Michelle Williams
Rachel Weisz
Genre: Actie / avontuur / fantasie
Première: 14 maart 2013
IMDb: 6.3 (181.069 stemmen)
Distributeur: Walt Disney Studio Motion Pictures

Reacties (3)

Taluma
zondag 26 mei 2013 om 10:32
Waardering: 2.5 / 5

Ik had er veel van verwacht maar helaas.....
De beelden waren niet mooi en het verhaal was ook niet bijzonder.

Ramon
zondag 26 mei 2013 om 17:59
Waardering: 2.5 / 5

Sam Raimi, wat is er toch met je gebeurd. Ooit een originele en trendsettende filmmaker, maar nu bijna een loonslaaf van Disney die vooral maar het succes van Alice in Wonderland (2010) moet herhalen.

Begrijp me niet verkeerd, ik kan dit soort fantasiefilms doorgaans erg waarderen, maar dit is een zeer zwak excuus voor een cgi-festijn zonder enige interesse voor een verhaal. Ik had geen briljant plot verwacht, maar wel dat het visuele gedeelte dan tenminste het neusje van de zalm zou zijn en zelfs dat viel tegen. Te bombastisch zonder enig gevoel voor samenhang.

Gelukkig valt er ook wat goed te zeggen over deze semi-prequel van The Wizard of Oz: net als die klassieker opent de film in zwart-wit en 4:3-verhouding, en samen met de openingscredits is dit een briljante introductie voor de rest van de film. Het is tevens leuk dat er zeer veel kleine referenties naar de film uit '39 in zitten, ondanks dat men enkel de rechten had op de boeken en niet op die film. Saillant detail is dat we hier een heks zien met een kleur groen die maar net genoeg afwijkt van de klassieke slechterik om legaal toegestaan te worden.

Hagar
vrijdag 8 mei 2015 om 19:02
Waardering: 2.5 / 5

Wat een buttfilm, zeg.
Ik was het originele boek weer eens aan het lezen, en had alle beelden van de oude TV serie weer in mijn hoofd, kortom, ik genoot!
Deze film wilde ik al een poos zien, maar vanwege de tegenvallende reacties had ik er geen haast mee.
Nu ik toch Oz-minded was toch maar gekeken. Oh man oh man oh man....
ALLES maar dan ook ALLES voelt geforceerd! En alsof ze alles wat ze de afgelopen 20 jaar geleerd hebben weer overboord hebben gegooid. Ik bedoel, we hebben weer een fuzzy beest als sidekick!! spoiler Die langzaam van Oz gaat houden, en treurt als hij denk dat Oz weg is! Eh..... Waarom? De twee hebben elkaar nooit echt gemogen! Nou ja, dat lijkt voor meer personages te gelden... De hele film een personage haten, dan als 'ie dood gaat maar huilen.... Vast wel.. spoiler
De omgevingen zijn vooral CGI. En dat is duidelijk. Jammerlijk duidelijk.
De film was ook bedoeld in 3D! Mocht je dat als 2D kijker niet weten, zullen ze je dat wel even laten weten door bij elke mogelijkheid iets richting de camera te smijten, of erop af laten komen. Hierdoor ook weinig shots die gewoon netjes stil staan.

Goede punten? De Kansas scenes. Helemaal prima! Lekker sfeertje, leuke scenes.
De verwijzingen naar oude Oz dingen zijn geinig, maar hadden niet gehoeven (de heks met de rokende bezemsteel was in de ouderwetse film ouderwets... Waarom het hier overnemen?).
Nou ja, eerlijk is eerlijk, de acteurs doen het prima, en de CGI personages waren niet slecht. De humor is prima, maar kijk de film vooral met kinderen! Spannend wordt het heus niet!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum