FilmCentrum

Registreren

Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road
Waardering: 4 / 5
15 stemmen

Alternatief: Mad Max 4
Jaar: 2015
Regie:
George Miller
Cast:
Tom Hardy
Charlize Theron
Nicholas Hoult
Genre: Actie / avontuur / thriller
Lengte: 120 minuten
Première: 14 mei 2015
IMDb: 8.1 (985.663 stemmen)
IMDb Top 250: #200
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld
Achtervolgd door zijn turbulente verleden is Mad Max ervan overtuigd dat hij alleen kan overleven als hij in zijn eentje opereert. Toch komt hij in contact met een groep die in een oorlogsvoertuig door de woestenij trekt. De groep is op de vlucht voor de tiran Immortan Joe, van wie iets onvervangbaars is gestolen. De woedende krijgsheer stuurt al zijn bendes achter de rebellen aan, wat uitmondt in een meedogenloze, bloedstollende 'Road War'.

Trailer

Reacties (6)

Nohands
zondag 17 mei 2015 om 12:35
Waardering: 3,5 / 5

Tja, zoals ik al verwacht had evenaart deze film zeker niet Mad Max 2 The Roadwarrior. Het is bijna hetzelfde als Mad Max 2, veel auto's en achtervolgingen, het lijkt wel een reboot, of misschien is dat het wel.

Tom Hardy vind ik geen Mad max, vooral de BANE stem in het begin is echt over the top weer. Hij heeft niet de waanzinnige/krankzinnige ogen/look die Mel Gibson heeft wat een echte Mad Max moet hebben.

Voor de rest veel actie en achtervolgingen en gevechten, op het eind vind ik het wat heftiger worden. Tom Hardy heeft een makkelijke rol gehad met weinig teks enactie vind ik, Charlize Theron stal in mijn ogen meer de show!!

Desondanks toch een leuke avond gehad in IMAX Knipoog

Maar MadMax 2 The Road Warrior is en blijft de klassieker, en Mel Gibson blijft de enige Mad max voor mij.

Ik heb als 12 jarig ventje het geluk gehad The Roadwarrior nog in de bioscoop te mogen zien, is ook onvergetelijk!!

EdwinBeek
zondag 17 mei 2015 om 12:59
Waardering: 4 / 5

Heb de vorige Mad Max-films niet gezien. Ben geen grote actiefilm-kenner. Loop niet warm voor auto's. Heb geen elektrische gitaar.

En toch wist deze Mad Max me te bekoren. Geïntrigeerd door die prachtige Teaser Trailer (dus niet die op deze pagina staat) met z'n vette montage, epische muziek en aparte vormgeving. Ik heb toen maar hoog ingezet door de film in IMAX te kijken en kwam tot de conclusie dat al deze ingrediënten in de uiteindelijke film nog steeds fier overeind staan.

En hoewel visueel geweld vandaag de dag op volle toeren draait door de vele superhelden die de cinema overspoelen, had ik hier het idee dat er onder het geweld een drijfveer zat in de personages die ik goed kon plaatsen. En dan heb ik het niet over de matte Tom Hardy, maar eerder over Charlize Theron. Vind het heel moeilijk mijn vinger hierop te leggen, maar deze film voelde meer geaard dan de gemiddelde superheld-prent.

Maar ik zat er voornamelijk voor de visuele stijl, moordende montage, groteske personages en de vindingrijke, overdonderende actiescènes met puik stuntwerk. Scenes die George Miller helder verteld met overzichtelijk camerawerk zodat je de actie kan volgen (ja, zelfs op IMAX-formaat) i.p.v. het scherm dicht te smeren met motion-blur.

Totaal murw geslagen maar tevreden stond ik op uit m´n stoel...

Ramon
zaterdag 1 augustus 2015 om 15:46
Waardering: 4,5 / 5

Wát een actiefilm, wow! Al enige tijd geleden gezien, maar ik raak nog steeds enthousiast als ik eraan denk. Er is een verhaal aanwezig dat zijn werk doet, maar dit is vooral een aaneenschakeling van fantastische stunts die je twee uur lang op het puntje van je stoel laten balanceren. Telkens wanneer je denkt het hoogtepunt gehad te hebben komt George Miller weer met een nieuwe, belachelijke scène om je omver te blazen.

Dergelijke uitspraken worden veel te vaak gedaan, maar dit is voor mij oprecht de beste actiefilm in jaren.

MRDammann
zondag 16 augustus 2015 om 23:44
Waardering: 5 / 5

Deze film is een aaneenschakeling van geweldige actiescènes. De eerste scène is eigenlijk een halfuur durende sequence vol met belachelijk goede stunts.
Maar vergis je niet, er zitten ook prachtige shots in. Die shots zijn broodnodig om deze film wat rust te geven. Fantastisch geregisseerd. Die rustpuntjes maken deze film tot een geweldige, ondanks de actie die geweldig is.

'Less is more', ook voor regisseur Miller. Dat laat hij sporadisch zien in sommige scénes, tussen de actie door. Er is dan weinig tekst, de woestenij spreekt voor zich. Mooi om dat te zien. Zou ik wel vaker terug willen zien in grote blockbusters.

Deze film is in vergelijking met de vorige films veel grootser. Met als hoogtepunt de gitarist. Wat ziet hij er geweldig. Het is volledig krankzinnig, maar dat hoort bij een echte Mad Max. Ook een hele fijne soundtrack van onze Junkie XL.

Kortom, een dijk van een film. Eindelijk een remake/reboot die echt goed gelukt is.

TomMDP
dinsdag 18 augustus 2015 om 13:18
Waardering: 3 / 5

Te braaf, er was praktisch geen madness te zien en ik miste grandeur. Slechts 1 keer toen die kerel met zijn kogeltanden in de aanval ging, behaalde de muziek het niveau van wervelende chaos dat had mogen zijn in de rest van de film.

Waarom alle stunts irl doen wanneer je ze 15 keer per seconde gaat verknippen en er een enorme digitale filter op gaat gooien waardoor alles er fake uit ziet?
'tis erg geworden als het making of materiaal er beter en geloofwaardiger uitziet dan de film zelf.

Ramon
zondag 2 juni 2024 om 06:40
Waardering: 4,5 / 5

Still frickin' awesome

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga