FilmCentrum

Registreren

The Wolverine

The Wolverine
Waardering: 3 / 5
12 stemmen

Alternatief: X-Men Origins: Wolverine 2
Jaar: 2013
Regie:
James Mangold
Cast:
Hugh Jackman
Will Yun Lee
Tao Okamoto
Genre: Actie / avontuur / fantasie
Lengte: 126 minuten
Première: 25 juli 2013
IMDb: 6.7 (353.316 stemmen)
Distributeur: Warner Bros
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger Geweld Grof taalgebruik
Wolverine komt terecht in het verre oosten, waar hij wordt geconfronteerd met onverwachte tegenstanders. Voor het eerst in zijn leven is hij kwetsbaar en wordt hij lichamelijk en geestelijk zwaar op de proef gesteld. Niet alleen door het dodelijke staal van de samoerai, maar ook door zijn innerlijke gevecht tegen onsterfelijkheid.

Trailer

Reacties (12)

Walter
donderdag 25 juli 2013 om 16:57

wat je móet weten voor je de film gaat zien: http://www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/detail/3481703/2013/07/25/Hugh-Jackman-Ik-heb-seks-verkleed-als-Wolverine.dhtml

Ramon
vrijdag 26 juli 2013 om 11:14
Waardering: 2.5 / 5

I did not need to know that. Really.

De film doet het overigens redelijk bij de critici en vrij goed bij het publiek.

Walter
vrijdag 26 juli 2013 om 13:05

dat is verrassend! maar het maakt toch niet dat ik nu naar de bios ren Knipoog

Hagar
zaterdag 27 juli 2013 om 08:35
Waardering: 2.5 / 5

Ik wil hem wel gaan zien, eigenlijk. Het zou de eerste X-Men-achtige film zijn die ik mis in de bios....
En hoewel mijn verwachtingen laag zijn, ben ik wel nieuwsgierig.

GrayFox
zaterdag 27 juli 2013 om 18:45

Ik ben nu ook wel benieuwd ja, ik heb wat enthousiaste verhalen gehoord inmiddels.

TomMDP
dinsdag 20 augustus 2013 om 23:55
Waardering: 3.5 / 5

Hij was leuk. Beter dan verwacht, een 20-tal minuten te lang maar doenbaar.

Wolverine blijft wel het beste als hij deel uitmaakt van een groep in plaats van alleen te opereren. Wat wel zeer tof is, is dat er geen onnodige mutanten de hele tijd rond je oren worden geslagen.

Hagar
vrijdag 23 augustus 2013 om 11:52
Waardering: 2.5 / 5

Ik heb me tegen alle verwachtingen in enorm vermaakt met deze film!
Alles is nét over de top (een houthakkende (met bijl, geen klauwen) Logan heeft met elke klap enorme spaanders die hem om de oren vliegen, terwijl de camera redelijk duidelijk laat zien dat hij geen cm opschiet, dus waar die spaanders vandaan komen?.... Knipoog) of gigantisch over de top, wat meestal dan weer niet goed uitpakt.
Zelf had ik toch iets meer diepgang verwacht omtrent de vraag of onsterfelijkheid nu iets is wat je wilt of niet. Daarentegen had ik ook verwacht dat die diepgang volkomen misplaatst geweest zou zijn, dus misschien maar goed dat het er niet in zit. Knipoog
Ook had ik een B-film-gevoel verwacht, omdat je met een grotendeels Aziatische cast werkt, en enkele Amerikanen. Doet mij altijd denken an Chuck Norris-films.
Echter, dat valt heel erg mee! De film doet nergens B-film-achtig aan, en slaat wat mij betreft zelfs de plank soms behoorlijk raak, op gebied van actie, verhaal en zelfs emotie.
Is het dan echt een GOEDE film?! Neeeee, gekkie! Het blijft Wolverine! Knipoog
De inconsistenties zijn niet van de lucht (spoiler Wolverine komt erachter dat hij niet meer vanzelf geneest als hij een twintigtal keren is neergeschoten. Je zou zeggen dat de sneden die zijn klauwen om de haverklap achterlaten al een hint zouden zijn. Die worden echter zorgvuldig niet in beeld of ter sprake gebracht... spoiler) en er zitten ook wat onlogischheden in het verhaal.
Wat ook een nadeel kán zijn is dat deze film niets toevoegt aan het grote verhaal in de X-Men wereld (op de credits-scene na, dan). Echter, ik denk dat deze film werkt juist omdat hij zo op zichzelf staat. Dus is dat misschien juist een pluspunt.

Tenslotte, nog even de credits-scene bashen:
spoiler Het is overduidelijk niets meer dan een teaser voor Days of Future Past. En waarom ook niet? Knipoog Geweldig om Magneto en Prof X weer terug te zien. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat McKellen te oud zou zijn geworden voor Magneto, maar zo te zien wordt dat geen probleem. Maarre..... er zitten wel wat jammerlijke dingen in, hoor!
Okee, misschien gaan ze de terugkeer van Magneto's krachten uitleggen in de film. I hope so, maar het hoeft niet perse van me. Ik ben tevreden met de verklaring dat The Cure niet langdurig werkte. Maar Prof X?! Okee, die had zijn geest naar een ander lichaam gezet in X3. Maar dat andere lichaam lijkt sprekend op hemzelf?!? Dat niet alleen, dat andere lichaam kan blijkbaar ook niet lopen?!?!?! Ah well... Allemaal dingen die wellicht verklaard worden. Maarre.... Wolverine raakt zijn adamentium kwijt in deze film. Hij ontbloot zijn klauwen naar Magneto, en.... die houdt hem tegen door zijn hand op te houden! Hoe?! Magneto kan tegenwoorden botten manipuleren?! Ik denk dat deze scene is geschreven door de mensen van Days of Future Past, die niets wisten van het verhaal van Wolverine. Maar dat dan niemand even zegt bij het filmen van "Ja, leuk bedacht, dit. Maar dat werkt niet meer, he....". Daarbij, wat als diezelfde schrijvers Wolvie met Adamentium klauwen hebben geschreven in DoFP? Moeten we dan maar doen of deze film nooit gebeurd is? Dat verdient deze niet. Wolverine 1, daarentegen....... Knipoog
spoiler

valujet
vrijdag 8 november 2013 om 03:57
Waardering: 2.5 / 5

Te veel ninja onzin

Nohands
zaterdag 9 november 2013 om 20:03
Waardering: 3 / 5

Ik vond deel 1 eerlijk gezegd nog beter. Deze was goed maar ook geen klassieker...

kocas92
zondag 10 november 2013 om 00:05
Waardering: 3.5 / 5

@Hagar, post-creditsscene:

spoiler Wolverine heeft enkel zijn adamantium klauwen verloren, de rest van zijn skelet is nog steeds adamantium en logischerwijs beheersbaar door Magneto. In DoFP zal Wolverine wellicht ook zonder adamantium klauwen rondlopen, ook in de scenes die zich afspelen in het verleden, aangezien Wolverine nog geen adamantium skelet had in die periode.

Zijn adamantium skelet verklaart meteen ook hoe hij zoveel kogels kon incasseren, omdat deze het skelet niet doorboren en dus geen al te vitale delen schijnen te raken. Maar uiteraard, overdreven was het nog steeds. Gelukkig hoort dat er natuurlijk bij.
spoiler


Al bij al beter dan Origins imo, maar niet schitterend.

Hagar
zondag 10 november 2013 om 10:13
Waardering: 2.5 / 5

Hmmm... Dat is een detail dat me even ontgaat. Zal erop letten als ik hem weer kijk (wat zeker gaat gebeuren!)
Als je gelijk hebt, is dat toch een minpunt voor deze film minder! Glimlach

Ramon
dinsdag 17 december 2013 om 21:48
Waardering: 2.5 / 5

Laten we maar met het goede nieuws beginnen: ja, The Wolverine is beter dan X-Men Origins: Wolverine. Dat is echter niet bijzonder knap en veel andere positieve punten zal ik niet kunnen benoemen. Met je verstand op nul kijkt dit vast prima weg, maar dit is weer een typische superheldenfilm waarin er weinig ruimte is voor plot en alles draait om de actie. Gelukkig is er her en der nog wat ruimte voor leuke concepten, maar de uitwerking stelt dan weer teleur.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum