FilmCentrum

Registreren

Edge of Tomorrow

Edge of Tomorrow
Waardering: 3.5 / 5
15 stemmen

Alternatief: All You Need Is Kill
Jaar: 2014
Regie:
Doug Liman
Cast:
Tom Cruise
Emily Blunt
Bill Paxton
Genre: Actie / sciencefiction
Lengte: 113 minuten
Première: 29 mei 2014
IMDb: 7.9 (575.314 stemmen)
Distributeur: Warner Bros
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
De epische actie van Edge of Tomorrow speelt zich af in een nabije toekomst als de aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens, waar geen enkele militaire macht tegen opgewassen is. Majoor William Cage is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij gezien heeft, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop, waarin hij steeds opnieuw hetzelfde gevecht moet leveren en elke keer weer de dood vindt.

Trailer

Reacties (3)

Ramon
maandag 29 december 2014 om 22:11
Waardering: 4 / 5

Edge of Tomorrow (of All You Need is Kill? of Live, Die, Repeat?) was voor mij één van de positieve verrassingen van dit jaar. De laatste akte slaat de plank een beetje mis, maar verder is dit een spannende actiefilm met een verhaal dat oprecht interessant is en de gimmick van "Groundhog Day meets Saving Private Ryan" ontstijgt.

Cruise is perfect gecast en ik vind het heerlijk hoe we telkens een nieuwe situatie zien en plots beseffen dat hij die situatie ook dan al tientallen keren heeft meegemaakt, ook al zien wij het voor het eerst.

Hagar
zaterdag 5 december 2015 om 12:08
Waardering: 4 / 5

Eigenlijk volledig eens met Ramon!
Inderdaad, de laatste akte ging fout, eigenlijk vanaf spoiler het moment dat Cruise de gave kwijt is. spoiler
En inderdaad, Cruise is verrassend goed bezig in deze film! Iets wat me buiten de Mission Impossible films niet veel overkomt.
Wel leuk dat de structuur van Groundhog Day ongeveer gebruikt wordt in de eerste helft van de film (logisch, vanwege het de aard van het verhaal), en daarmee onbedoeld wat glimlachjes op mijn gezicht kwamen.
In ieder geval goed mee vermaakt, meer dan ik had verwacht!

EdwinBeek
woensdag 7 september 2016 om 21:12
Waardering: 3.5 / 5

Een aardige actiefilm met een voor dit genre meer dan gemiddeld plot. Een soort ”Grounddog Day” overgoten met een sci-fi sausje.

De aliens zelf blijven in de film erg onderbelicht. Jammer. Daardoor voelt de bedreiging niet méér dan als een naamloze tegenstander in een video-game. Sowieso doet het concept erg aan games denken; spoiler voortdurend het level opnieuw spelen totdat je zonder schrammen de finish haalt. spoiler

Leuk kijkvoer met de nodige twists om de boel interessant te houden. Al moet ik bekennen dat veel van het verhaal niet is blijven hangen.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum