FilmCentrum

Registreren

Kill Bill 2

Kill Bill 2
Waardering: 3,5 / 5
21 stemmen

Jaar: 2004
Regie:
Quentin Tarantino
Cast:
Uma Thurman
David Carradine
Lucy Liu
Genre: Actie / thriller
Lengte: 136 minuten
Première: 22 april 2004
IMDb: 8.0 (753.145 stemmen)
Empire 500: #423
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik

Reacties (4)

Ramon
maandag 24 januari 2011 om 15:07
Waardering: 3,5 / 5

Tikje minder dan het eerste deel, maar nog steeds zeer de moeite waard.

Robert
woensdag 9 februari 2011 om 18:55
Waardering: 4 / 5

Wat mij betreft zeker gelijkwaardig aan deel 1. Ik ben vooral fan van Daryl Hannah (Elle), wat een slecht mens!
Juist doordat in dit deel wat dingen verklaard worden vond ik deze goed, spoiler al vond ik het einde van Bill een beetje mat in vergelijking met dat van de andere vier. spoiler

EdwinBeek
woensdag 9 maart 2016 om 11:06
Waardering: 3,5 / 5

Kill Bill 2 kent meer spanningsbogen dan zijn voorganger en is qua structuur wat gelaagder. Toch is het laatste hoofdstuk lang uitgesponnen en het vele kletsen zorgde ervoor dat bij mij juist hier de spanning te lang onderbroken werd. Maar de uitkomst is spoiler bevredigend spoiler.

De vignetten zijn weer tof en worden gevuld door fijn geschreven personages. Het personage Esteban stak er voor mij bovenuit. Charmant, dreigend, stoned en levensgevaarlijk. En dit alles is duidelijk in z'n scene van slechts 5 minuten. Prachtig acteerwerk. Extra verbazingwekkend toen ik er in de credits achterkwam dat acteur Michael Parks eveneens de Texaanse sheriff uit deel 1 speelde. Ongelooflijk.

En verder herhaal ik graag alles wat deel 1 ook zo goed maakte; stijlvolle cinematografie, tof stuntwerk begeleid met perfect gekozen muziek, waarin Morricone het grootste aandeel had. De man die zich nu eindelijk op 87-jarige leeftijd een oscarwinnaar mag noemen (de oscar voor zijn gehele oevre even niet meegeteld). DiCaprio die te lang op z'n beeldje moest wachten? Think again...

Hagar
dinsdag 6 december 2016 om 09:53
Waardering: 3 / 5

Deel 2 is consistenter dan zijn voorganger in vormgeving en verhaal. Echter, het zoekt ook de extremen nog meer op. Als je dacht al belachelijke personages gezien te hebben in deel 1, check dan de kung fu leraar in deze film eens!
Dat wil echter niet zeggen dat het niet werkt!! Als Tarantino IETS kan is het wel personages schrijven!
Het enige dat mij stoorde in deze film was het einde. spoiler Na indrukwekkende gevechten met Lucy Liu en Daryl Hannah is het gevecht met Bill... wat? 90 seconden? Ik denk zelfs minder... spoiler.
Grappig genoeg zijn beide films in mijn optiek redelijk verschillend, maar verdienen ze om verschillende redenen wat mij betreft dezelfde score.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Poor Things
AWARDS [Awards] Anatomy of a Fall
AWARDS [Awards] Maestro
AWARDS [Awards] Killers of the Flower Moon

Updates

Reacties

Forum