FilmCentrum

Registreren

The Irishman

The Irishman
Waardering: 4 / 5
8 stemmen

Alternatief: I Heard You Paint Houses
Jaar: 2019
Regie:
Martin Scorsese
Cast:
Robert de Niro
Al Pacino
Joe Pesci
Genre: Biografie / misdaad / drama
Lengte: 209 minuten
Première: 14 november 2019
IMDb: 7.8 (374.364 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
Wanneer oorlogsveteraan Frank Sheeran de beruchte maffiabaas Russel Bufalino ontmoet, verandert zijn leven voorgoed. Frank rijst als huurmoordenaar in rap tempo naar de top. Als Jimmy Hoffa - de legendarische en corrupte vakbondsleider - in het spel komt, zorgt dit voor grote irritatie bij de maffiabazen. Frank, zelf ook werkzaam voor de vakbond, belandt in een hopeloze tweestrijd.

Trailer

Reacties (2)

Hagar
donderdag 21 november 2019 om 12:14
Waardering: 4.5 / 5

Deze film is vooral een opeenstapeling van anekdotes die naar een zeker punt leiden.
Het mist het klassieke idee van een afgerond einde, hoewel dat er in minder klassieke zin wel in zit.
Als liefhebber van afgeronde verhalen met een duidelijk begin, midden en einde is dat wat vervreemdend voor mij, maar dat maakt de film niet slecht. Verre van!
Want wat zijn de acteurs geweldig op dreef! De personages die ze spelen zijn sprankelend en fijn om naar te kijken. De dingen die ze meemaken zijn interessant.
Ik kreeg het gevoel 3,5 uur te luisteren naar iemand die met smaak anekdotes op zit te lepelen. Niet per definitie spectaculair, maar desondanks erg fijn!
En.... oh ja, je zou het bijna vergeten, maar deze film wemelt van de CGI. Inderdaad zou je het bijna vergeten, want de film DOET je dit vergeten, en dat is een goed punt! Het betekent dat het verhaal interessanter is dan de techniek, en de techniek zo goed dat je er niet bij nadenkt.
Petje af voor deze productie!!

EdwinBeek
donderdag 21 november 2019 om 15:04
Waardering: 4.5 / 5

Genoten. Heel simpel. Pacino, DeNiro en Pesci in een gangsterfilm geregisseerd door Scorsese: dat is eenmalig en voor het laatst.

Fijne humor, spanning, charisma dat van het scherm spat, in een aangenaam tempo dat grotendeels verhuld dat de film 3,5 uur duurt. Scorsese's zoveelste gangsterfilm  maar hij voegt een nieuw element toe; ouderdom en vergankelijkheid. Niet verassend, aangezien we naar een prent kijken die voor het leeuwendeel door bejaarden in elkaar is gesleuteld.

Pacino, de oudste van het drietal (79) heeft de meest energieke rol en komt er mee weg. Tikkie overacting. Als we het iemand vergeven is hij het. DeNiro is eindelijk weer te zien als goed geschreven character die hij schijnbaar moeiteloos uitserveert. Hij is terug op oud niveau. En dan Pesci. Uit z'n pensioen gesleurd voor deze film. Ja, hij heeft het nog steeds: de dreigende man die je niet moet dwarszitten, want anders... Hij is ouder, rustiger maar altijd dreigend op de achtergrond aanwezig en in staat om een zaal op het puntje van z'n stoel te laten zitten.

En dan de verjongings-cgi. Ga er niet op letten. Ja, ik zag het, maar was het na 10 minuten vergeten.

Leve Netflix. Was blij de film in de bios te kunnen zien, maar was nóg blijer dat ze deze film überhaupt als enige partij wilden financieren. Inclusief 'artistieke vrijheid.' Hulde.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Bullet Train