FilmCentrum

Registreren

Cloud Atlas

Cloud Atlas
Waardering: 4 / 5
17 stemmen

Jaar: 2012
Regie:
Andy Wachowski, Lana Wachowski
Tom Tykwer
Cast:
Tom Hanks
Natalie Portman
James McAvoy
Genre: Sciencefiction
Lengte: 172 minuten
Première: 29 november 2012
IMDb: 7.4 (362.170 stemmen)
Distributeur: Benelux Film Distribution
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik

Reacties (3)

Hagar
donderdag 27 december 2012 om 16:52
Waardering: 4 / 5

Ik moet deze film nog eens zien om te weten of het verhaal zo naadloos aan elkaar sluit als het de kijker doet vermoeden. Zelf denk ik van niet.
Echter, de film nog eens zien zal geen straf zijn, en daarmee is het dus ook zonder een naadloos verhaal een prettige kijkervaring!

Tomhamoen
donderdag 27 december 2012 om 23:20
Waardering: 4 / 5

Ik heb de film eindeloos doorgelicht zonder 'm nog eens te bekijken (wil ik wel) en het lijkt allemaal te kloppen, al kost je dat wel heel wat hoofdbrekens. Het zit echt razendknap in elkaar en sommige acteerprestaties zijn ronduit briljant te noemen zoals die van spoiler Hanks als arrogante schrijver. spoiler

Ramon
zaterdag 6 april 2013 om 16:46
Waardering: 4 / 5

Het concept van de film (en originele boek) is even geniaal als riskant. Zes verhalen in verschillende tijdperken met veel overeenkomsten, waaronder telkens dezelfde acteurs met andere make-up, hoe pak je dat aan?

De Wachowski's en Tom Tykwer kozen ervoor de losse subplots onderling te verdelen, waardoor wat mij betreft de samenhang niet altijd even goed uit de verf komt. Toch fascineert het concept me een week later nog steeds mateloos en blijf ik er maar over nadenken, wat aangeeft dat ze een heel eind op het goede spoor zaten.

Uiteindelijk denk ik dat men - ondanks de toch al ruime speelduur - te leiden heeft aan tijdgebrek, waardoor een mini-serie wellicht meer gepast was geweest. Voor iedereen die open staat voor wat meer experimentele filmvormen (zonder heel erg arthouse te worden) is dit in ieder geval een aanrader om enthousiast van te worden, ook al had er meer in gezeten.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire