FilmCentrum

Registreren

The Dark Tower

The Dark Tower
Waardering: 3 / 5
6 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Nikolaj Arcel
Cast:
Idris Elba
Matthew McConaughey
Tom Taylor
Genre: Actie / avontuur / fantasie
Lengte: 95 minuten
Première: 24 augustus 2017
IMDb: 5.6 (118.066 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld
De laatste scherpschutter, Gunslinger Roland Deschain, is verwikkeld in een eeuwige strijd met Walter O'Dim, ook bekend als The Man in Black. Roland is vastbesloten om te voorkomen dat O'Dim de macht neemt over de Dark Tower, die het universum bij elkaar houdt. Het lot van meerdere werelden staat op het spel en alleen Roland kan de toren verdedigen tegen The Man in Black.

Trailer

Reacties (2)

Ramon
vrijdag 15 december 2017 om 15:02
Waardering: 2.5 / 5

Nee, nee, nee! Wat is er in hemelsnaam gebeurd achter de schermen om dit te verkloten? Stephen King geeft je zo'n immens interessante wereld met zijn eigen mythologie, en dan denk je als scriptschrijver daar wel even een eigen draai en te kunnen geven om het te verbeteren? Just don't...

Het verhaal is hier niet interessant, de actiescènes werken op een enkeling na niet en de cgi is grotendeels van een te laag niveau.

Positieve kanten: Idris Elba is geweldig als Roland en het idee om Jake hier centraal te plaatsen is zo gek nog niet. Waar het script dit naartoe brengt is jammer, maar het concept heeft potentie.

Realistisch gezien denk ik dat ik de film eigenlijk 2 sterren zou moeten geven, maar dat halve puntje extra krijgt het denk ik nog omdat ik met de gehele wereld uit de boeken in mijn hoofd zit en daardoor nog van alles invul.

Wat zou het toch mooi zijn als HBO hier een serie van meerdere seizoenen van zou maken met een enorm budget...

Hagar
vrijdag 8 juni 2018 om 22:30
Waardering: 3 / 5

Misschien vanwege alle slechte recensies, maarre..... Ik vond de film nog niet zo heel slecht, eerlijk gezegd!
Nee, het is geen topper. Maar ik heb me niet verveeld ermee.
Wel geeft de film me een HEEEEEEL erg afgerond gevoel, wat best raar is als je bedenkt dat het gebaseerd is op een SERIE boeken, en zelfs die serie (die al compleet is) geen afgerond gevoel hoort te geven. Knipoog
Het is ook te simpel. Het voelt bijna als een superhelden film. Held heeft reden om achter slechterik aan te gaan, slechterik heeft plan, held verijdeld dat, einde film. TE simpel!!
En dat terwijl de film boordevol leuke concepten zit. Wat mij betreft had ieder aspect afzonderlijk in een film mogen komen. Niet dat het verhaal daar dan om moet draaien, maar dan krijgen de aspecten tenminste hun kansen...
Hoewel ik Roland als uiterlijk zeer kon waarderen, heb ik niets met Idris Elba in de rol. Hij geeft me niet het gevoel dat ik van Roland zou verwachten.
Daarentegen overtrof Matthew McConaughey mijn verwachtingen, en zet een uitstekende schurk neer!

Maar goed, ik geef grif toe dat hetgeen waar ik het meest van genoten heb niets meer dan de vormgeving was. De sfeer zat goed, in mijn optiek. Maar dat heeft weinig met inhoud te maken. Maar aangezien ik al nooit een enorme fan van de boeken was, lig ik ook minder wakker van de inhoudelijke veranderingen.
Maar het verhaal is te simpel, heeft wat behoorlijke plotgaten, en zelfs de montage lijkt gehaast. Er zijn scenes dat ik dacht "Hee, dit verloopt allemaal logisch, maar ik mis een shot...." Het voelt hierdoor rommeliger aan dan nodig was.
Ik ben HEEL benieuwd wat men in gedachten had qua voortzetting van de reeks, en zelfs een televisieserie die hierbij betrokken had moeten worden. Ik betwijfel sterk of het er ooit nog van komt, en nogmaals, deze film staat prima op zichzelf dus als het niet zo is, ook goed... Maar desondanks had ik graag een kijkje in de plannen genomen, uit pure nieuwsgierigheid.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum