FilmCentrum

Registreren

Terminator: Genisys

Terminator: Genisys
Waardering: 2.5 / 5
5 stemmen

Alternatief: Terminator: Genesis
Jaar: 2015
Regie:
Alan Taylor
Cast:
Arnold Schwarzenegger
Jason Clarke
Emilia Clarke
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 126 minuten
Première: 9 juli 2015
IMDb: 6.4 (251.685 stemmen)
Distributeur: United Int. Pictures
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld
John Connor stuurt sergeant Kyle Reese terug naar 1984 om Sarah Connor te beschermen en de toekomst veilig te stellen. Door een onverwachte gebeurtenis komt Reese ineens terecht in een nieuwe, onbekende versie van het verleden. Wanneer hij oog in oog komt te staan met levensgevaarlijke vijanden krijgt hij een onverwachte missie: het resetten van de toekomst.

Trailer

Reacties (2)

Hagar
dinsdag 4 augustus 2015 om 16:47
Waardering: 3.5 / 5

Heerlijk, deze film! Heb er echt van genoten in de bios!
Het leuke: ik was met een nieuwkomer binnen de franchise. Dit had voor en nadelen.
Het voordeel: Ik mocht mijn enthousiasme delen en uitleggen. Het nadeel: De ontnuchterende blik van een nieuwkomer bleek enkele illusies over hoe goed deze film wel klopt weg te nemen…
spoiler Zo ZIE je hier enkele scènes die in Terminator 1 slechts worden verteld. Dat is natuurlijk fijn als fan zijnde… Maar zo kwam mijn onwetende gezelschap met de vraag: Waarom slechts 1 Terminator terugsturen in de tijd om Sarah Connor te vermoorden? We ZIEN nu namelijk dat de jonge Arnie uit een leger van jonge Arnies wordt gepikt om Sarah Connor te vermoorden. Waarom er niet meteen 100 sturen? Vergroot de kansen aanzienlijk!! Kijk, dit logicaprobleem had deel 1 niet… Knipoog spoiler
Hoe dan ook, ondanks dit soort gaten, het is gewoon ontzettend vermakelijk om een bejaarde Schwartzenegger als Terminator bezig te zien. Het gevoel van de film zit goed. Emilia Clarke is een uitstekende Linda Hamilton vervangster.
Wel jammer dat ze niet uit deel 3 geleerd hebben dat overal maar de gek mee steken de film niet per definitie beter maakt. Deze had het niet nodig, maar het werd toch gedaan, door een geforceerde antipathie te creëren tussen Arnie en Kyle Reese.
Ook is het jammer dat het WEER om Sarah Connor draait. Waarom heeft Skynet nooit robots teruggestuurd met andere missies? Ah well….
Deze film is gewoon een goede en vermakelijke actiefilm, waarbij de grootste verdienste is om Schwartzenegger WEER geloofwaardig een Terminator te laten spelen.
Oh! En de CGI jonge versie van Schwartzenegger is beduidend beter gelukt dat die uit het vorige deel! Chapeau!!

Hagar
woensdag 13 november 2019 om 13:18
Waardering: 3.5 / 5

Na het nieuwe deel in de bios gezien te hebben (recensie daarvoor volgt nog) besloot ik dat het tijd werd deze film weer eens te zien.
Inmiddels heb ik meer op te merken dan vorige keer. Zo is het duidelijk dat men vervolgen wilde maken, en bekommerde men zich dus niet om enorme gaten en inconsistenties in het script. Die zouden later wel opgelost worden.
Jammer, want dat maakt deze film als standalone film vrij slecht geschreven. Het verhaal klopt gewoon niet. Voor veel dingen kun je dingen bedenken, iets wat men dus wilde doen in vervolgen, maar dat moet gewoon niet nodig zijn.
Buiten dat blijf ik bij mijn eerdere mening: De film is enorm vermakelijk! Het verhaal is onnodig gecompliceerd, maar zorgt daarmee voor wat twists en turns die anders misschien onmogelijk waren, en die stiekem toch best leuk zijn om te zien!
Kortom: Prima actiefilm, maar zou met een disclaimer moeten komen: Niet bij nadenken, A.U.B.....

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

Scoob!