FilmCentrum

Registreren

Ip Man

Ip Man
Waardering: 3,5 / 5
7 stemmen

Alternatief: Yip Man
Jaar: 2008
Regie:
Wilson Yip
Cast:
Donnie Yen
Simon Yam
Siu-Wong Fan
Genre: Actie / biografie / drama
Lengte: 106 minuten
IMDb: 8.0 (224.030 stemmen)

Reacties (4)

Ramon
donderdag 25 augustus 2011 om 11:34
Waardering: 4 / 5

Prima martial arts film met de onnavolgbare Donnie Yen in de hoofdrol. De gevechten zijn (zoals je mag verwachten) prachtig in beeld gebracht, en het is redelijk uniek voor een dergelijke film dat alle klappen ook echt aan lijken te komen.

Verder valt de film op door de prachtige locaties en de cinematografie, maar helaas is het verhaal zelf wat rommelig. Dat het biografisch is draagt nog wel iets bij, maar sommige elementen lijken wat warrig in gestopt te zijn onder het mom van "laten we dat niet vergeten".

Films als Ong-Bak vind ik persoonlijk nog beter, maar Ip Man is ook zeker de moeite waard voor liefhebbers van martial arts.

GrayFox
woensdag 21 september 2011 om 20:58
Waardering: 3 / 5

De structuur is aan het begin van de film ver te zoeken, maar halverwege wordt het echt duidelijk waar de film over gaat, en vanaf dat moment is het verhaal nog wel enigzins aantrekkelijk. In ieder geval meer dan voldoende om de actie te rechtvaardigen, en die is dan ook meer dan in orde voor een Kung Fu film.

Toch jammer dat ze in China nog steeds niet echt lijken te begrijpen hoe je een echt goede martial arts film in elkaar zet. (3 sterren)

Hagar
zondag 13 oktober 2013 om 09:51
Waardering: 2,5 / 5

Ik been geen kenner van martial arts films, en heb dus geen vergelijkingsmateriaal.
Het voelde hier en daar alsof ze elke 2 a 3 minuten een excuus nodig hadden om weer een gevecht te beginnen, maar buiten dat is er weinig mis mee. Martial arts zag er goed uit, en het verhaal, hoewel een tikkeltje dun, is prima in orde. Het moet alleen inderdaad wel even op gang komen, zoals Grayfox al meldde.

Walter
zondag 13 oktober 2013 om 16:45
Waardering: 3,5 / 5

mijn eerste en - als het aan mij ligt - laatste vechtfilm. leuk om een dergelijke film eens gezien te hebben, maar ik denk dat ik nu wel weet hoe het er aan toe gaat in dit genre. mager verhaal, mooie choreografie - of hoe heet dat bij schoppen en slaan? - en goed in beeld gebracht. punt.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire