FilmCentrum

Registreren

The Hobbit: the Desolation of Smaug

The Hobbit: the Desolation of Smaug
Waardering: 3.5 / 5
15 stemmen

Alternatief: The Hobbit: Part 2
Jaar: 2013
Regie:
Peter Jackson
Cast:
Martin Freeman
Ian Mckellen
Richard Armitage
Genre: Avontuur / drama / fantasie
Lengte: 161 minuten
Première: 11 december 2013
IMDb: 7.8 (584.249 stemmen)
Distributeur: Warner Bros
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld
Nadat ze het begin van hun onverwachte reis hebben overleefd trekt de groep verder naar het oosten, alwaar ze te maken zullen krijgen met de angstaanjagende draak Smaug.

Trailer

Reacties (14)

TomMDP
donderdag 12 december 2013 om 17:52
Waardering: 3 / 5

Teleurstelling tegen de sterren op.

Tomhamoen
donderdag 12 december 2013 om 22:22
Waardering: 3.5 / 5

Maar toch nog 3 sterren....

EdwinBeek
dinsdag 24 december 2013 om 15:24
Waardering: 3.5 / 5

Dit middelste deel van de Hobbit moet verbergen dat het geen kop en staart heeft. Dat lukt niet. Iets wat "The Two Towers" uit LOTR wél lukte. Men kapt de film genadeloos af en zet de credits in. Ouch...

Maar ik ben fan van Middle-Earth en kom er graag. De vele mooi ontworpen locaties en wezens moeten natuurlijk verhullen dat men het simpele verhaal nodeloos oprekt tot epische proporties. Als je daar vrede mee hebt is het een bloedstollend mooie reis.

Hoogtepunt is spoiler de onthulling van Smaug spoiler. Hier komen alle kwaliteiten van Jackson en z'n team tezamen. Uitgekiend sound-design; die stiltes met alleen het rinkelen van bergen met schatten in eindeloze echo's. De gigantische schaal in de decors en wezens. De mix van opbouwende spanning en zelfs humor. Het zien bewegen van de enorme Smaug is een schouwspel op zich. Alsof een gebouw langstrekt. Dit moet gezien worden in 3D op het meest grote scherm dat je kunt vinden. Visueel spektakel. Daar is al zat van in de bioscoop de laatste jaren, maar fantasy op deze schaal blijft indrukwekkend...

valujet
woensdag 25 december 2013 om 22:40
Waardering: 2.5 / 5

meh. Net in hfr gezien, wat ik niet zou aanraden. IMAX zou nog wel helpen, maar het wordt er geen goede film door.

Tomhamoen
maandag 30 december 2013 om 00:30
Waardering: 3.5 / 5

Weinig trouw aan het boek, maar wel aanvaardbaarder dan in het eerste deel en de sfeer ervan zat er goed in. Het voelde weer een beetje als LotR qua script hoewel beide series eigenlijk niet te vergelijken zijn (en waar men toch wel een beetje het schip in is gegaan: Men zou niet mogen vergelijken). Ook foute dingen uit het eerste deel vallen nu veel beter op hun plaats.

Interessant is ook hoe bepaalde dingen zijn aangepast en opgelost zoals spoiler de pratende spinnen spoiler. Jammer is hooguit dat spoiler Bilbo niet lang onzichtbaar blijft bij Smaugspoiler .

spoiler Het einde is inderdaad wat plotseling, maar wel memorabel met de laatste woorden, onderscheidend en ergens zelfs een toevoeging op het boek door Thorin en Smaug elkaar te laten ontmoeten met veel avontuur zoals het het boek betaamt spoiler.

Tot slot wil ik eindigen met de vraag of we Smaug mogen nomineren voor de badguy van het jaar. spoiler Wat een monster, wat een stem, wat een effect, wat een verwoesting. spoiler
spoiler
spoiler

TomMDP
maandag 30 december 2013 om 00:36
Waardering: 3 / 5

Het wil niet zeggen omdat de film tegensloeg, dat hij daarom verschrikkelijk zou zijn hé Glimlach

Daarom nog 3 sterren.

Tomhamoen
maandag 30 december 2013 om 15:25
Waardering: 3.5 / 5

Voor mij is een film die niet slecht is maar ook niet heel goed doorgaans de reden waarom een film 3 sterren kreeg. Maar dat vond ik hier toch net te weinig.

Edwin
maandag 20 januari 2014 om 13:06
Waardering: 4.5 / 5

Ik heb het idee dat ik me hier niet populair mee maak, maar ik raad iedereen ten volste aan om dit schouwspel in HFR te bekijken. Dat maakte de eerste film ook een unieke ervaring en is voor mij de enige manier waarop 3D werkt.

TomMDP
maandag 20 januari 2014 om 15:20
Waardering: 3 / 5

waarom zou je dat doen terwijl het ook in 24 fps in 2D beschikbaar is?

Tomhamoen
woensdag 22 januari 2014 om 11:26
Waardering: 3.5 / 5

Omdat het er kennelijk beter uit ziet?

Overigens heb ik zelf de 2d versie gezien en naast de 3d gelegd. Dan merk je toch wel dat onbewust die 3d iets toevoegt dan je denkt.

TomMDP
zaterdag 25 januari 2014 om 17:28
Waardering: 3 / 5

Rook en spiegels die leegheid moet verhullen zeker

GrayFox
maandag 27 januari 2014 om 11:05
Waardering: 4 / 5

Gisteren in de bios in 3D gezien. Ik vond het weer een fantastisch schouwspel. De actie, de magie en de spannende achtervolging met als slotstuk de prachtig vormgegeven Smaug. Ik ga in ieder geval zeker ook naar deel 3!

Ramon
vrijdag 28 maart 2014 om 19:30
Waardering: 3.5 / 5

Dit middenstuk van de nieuwe trilogie doet een stapje in de goede richting, al valt er helaas ook nog genoeg op aan te merken. Opmerkelijk genoeg is het eerste uur redelijk in lijn met de openingsfilm en daarmee redelijk saai, maar het tweede gedeelte is beduidend beter. Dat komt niet alleen door Smaug, maar ook door Laketown.

Het blijft ontzettend jammer dat er hier zoveel met cgi wordt opgelost, terwijl de LotR-trilogie veel meer met miniaturen, make-up e.d. oploste. Uiteraard is dit goedkoper, maar het is doodzonde om te constateren dat de volledig gerenderde Azog er veel minder goed uitziet dan zijn orcs die wel gestalte krijgen via mensen van vlees en bloed en een dikke laag schmink.

Ik ben in ieder geval benieuwd hoe ze dit gaan afronden. Het boek wordt hier nagenoeg afgerond, maar dat is wat mij betreft geen probleem. Als Peter Jackson een mooie brug kan vormen juich ik dat toe, maar vooralsnog ben ik bang dat eind volgend jaar wordt bevestigd wat we allemaal al dachten: dit is materiaal voor 1 of 2 films en zeker geen trilogie. Maar laten we afwachten Glimlach

Hagar
maandag 20 november 2017 om 16:21
Waardering: 3.5 / 5

Tja, alles is al gezegd over deze film....
Voor een film met de titel "Desolation of Smaug" vond ik Smaug echt rijkelijk laat ten tonele komen, voor mijn gevoel in de derde akte pas, maar als die dan ten tonele komt.... Wauw! Animatie, stem, dialoog, alles is overduidelijk in deze draak gestopt, want hij overtuigt en is prachtig!
De rest.... Meer elfen, terwijl ik de elfen eigenlijk in de eerste trilogie wel goed vertegenwoordigd vond, terwijl de dwergen daar met slechts eentje toch wel het onderspit delven. Van mij hadden ze hier weg mogen blijven....
Wederom wel opmerkelijk genoten van Martin Freeman, en ik moet bekennen dat ik toch ook het subplot spoiler van de opkomst van Sauron spoiler leuk begon te vinden.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum