FilmCentrum

Registreren

Django Unchained

Django Unchained
Waardering: 4 / 5
26 stemmen

Jaar: 2012
Regie:
Quentin Tarantino
Cast:
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Leonardo DiCaprio
Genre: Actie / drama / western
Lengte: 165 minuten
Première: 17 januari 2013
IMDb: 8.4 (1.504.980 stemmen)
Distributeur: Sony Pictures Releasing
IMDb Top 250: #57
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik

Reacties (5)

Walter
vrijdag 22 februari 2013 om 15:38
Waardering: 4 / 5

een vermakelijke film. het verhaal is nogal rechttoe rechtaan: Django's vrouw, Brünhilde voor de Duitsers onder ons, Broomhilda voor de rest, is als slaaf verkocht en Django gaat op pad om haar te bevrijden. de dialogen en situaties zijn des Tarantino's: absurd, hard en geestig. voor mij was één scène - die waarin Calvin Candie wordt geïntroduceerd - een beetje teveel van het goede en de scène waarin spoiler een slaaf door honden in stukken wordt gescheurd spoiler was op het randje. de acteerprestaties zijn allemaal dik in orde, maar het is toch vooral Christoph Walz die als dr. King Schultz de sterren van de hemel speelt. wat een vent.

Nohands
donderdag 28 februari 2013 om 00:54
Waardering: 3 / 5

De film word inderdaad gedragen door Christoph Walz, en het is helemaal mooi als hij met woorden gaat dueleren samen met Leonardo DiCaprio die ook meesterlijk goed speelt!!

Vermakelijke film, niks bijzonders eigenlijk, geen film die je snel nog een keer wil zien, misschien ooit eens een keer op TV als je weer eens zit te zappen.

Tomhamoen
donderdag 7 maart 2013 om 17:09
Waardering: 3.5 / 5

Sterke film, maar hij had een stuk compacter gemogen en gekund volgens mij.

Waltz heeft in de eerste seconde zijn oscar en andere prijzen al binnen. Geniaal hoe hij het neerzet, terwijl DiCaprio toch wat wisselend was hoewel de scene die Walter beschrijft inderdaad heel sterk is. Een knap staaltje duelleren tussen acteurs.

Complimenten ook voor de make-up: Je herkent Samuel L. Jackson écht nauwelijks.

GrayFox
zaterdag 27 juli 2013 om 23:07
Waardering: 4.5 / 5

Wat een heerlijke film! Deze film bewijst wat mij betreft dat Tarantino alles kan maken wat hij wil, en het zal nog goed zijn ook. De humor is erg sterk in deze film, spoiler vooral de scene waarin er ruzie wordt gemaakt over de grootte van de gaten in de zakken die over het hoofd van een groep ruiters moeten is briljant geschreven spoiler, ook al is het minder aanwezig dan we van Tarantino gewend zijn. Daarnaast is het acteerwerk, zoals al eerder gezegd, ook uitstekend. Ik heb van begin tot eind geboeid zitten kijken!

EdwinBeek
zaterdag 3 augustus 2013 om 00:44
Waardering: 4 / 5

Een Tarantino-film, daar kijk je naar uit. Na het sublieme "Inglourious Basterds" had ik mezelf ingedekt dat 2 meesterwerken achter elkaar inblikken onmogelijk zou zijn. Dat is "Django Unchained" dan ook niet geworden. Maar visueel filmvoer van hoog niveau is het wél.

Een Tarantino verhaal heeft nooit veel om het lijf. De personages, gesprekken en mix van beeld en muziek houden het interessant. Ook hier.

Christoph Waltz is het hart van de film. Goed geacteerd, maar oscar-materiaal? Nee, mijns inziens niet. DiCaprio daarentegen; zijn Calvin Candie is een griezelige creatie die iedereen van het scherm blaast. Oscarwaardig. Ook Samuel L. Jackson's Stephen is indrukwekkend. Samen maken zij de diner-scene tot het hoogtepunt van de film.

Veel karakteristieke, geleefde koppen in de bijrollen. Voer voor de Spaghettiwestern-fans. Geldt ook voor de extreme close-ups.

Verder cinematografie en camerawerk om je vingers bij af te likken, humoristische dialogen en veel bot geweld. Vooral dat laatste. Onnodig? Soms wel.

Andere minpunten; niet alle songs vond ik passen bij het beeld. Lengte van de film had scherper gemogen. De (kleine) rol van Tarantino zelf haalde me uit de film. Hij past niet in een western.

Slechts kleine tekortkomingen. De film blijft boeien en is zéér entertaining. Dus benieuwd wat Tarantino kan met z'n geliefde western-genre? Of ben je gewoon benieuwd naar het scrotum van Jamie Foxx? (WHY?!) Django Unchained heeft 't allemaal!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Bullet Train