FilmCentrum

Registreren

Project T

Project T
Waardering: 3.5 / 5
6 stemmen

Alternatief: Tomorrowland
Jaar: 2015
Regie:
Brad Bird
Cast:
George Clooney
Britt Robertson
Hugh Laurie
Genre: Actie / avontuur / mysterie
Lengte: 130 minuten
Première: 21 mei 2015
IMDb: 6.4 (166.314 stemmen)
Distributeur: Walt Disney Studio Motion Pictures
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld
Voormalig wonderkind Frank en de pientere tiener Casey delen hetzelfde lot. Samen gaan ze op een gevaarlijke missie om de geheimen te onthullen van een mysterieuze plek die zich in een andere dimensie bevindt en alleen bekend staat als Tomorrowland. Na wat ze daar moeten doen zal de wereld, en zijzelf, nooit meer hetzelfde zijn.

Trailer

Reacties (4)

Hagar
maandag 1 juni 2015 om 13:42
Waardering: 3.5 / 5

Wat een rare mix is deze film!
Enerzijds kan ik zeer zeker zeggen dat het een typische Brad Bird film is.
Anderzijds ben ik van hem een relatief strak geheel gewend, en dit rammelt toch wel een klein beetje.
Maar de lol die de man heeft met filmmaken straalt ervan af! Hij heeft een uniek gevoel om actie te combineren met humor, en spanning op weet te bouwen terwijl hij de gek steekt met het genre waar hij mee speelt.
Hier en daar wordt geacht dat je geloofwaardigheid even negeert, vooral als het aankomt op de intelligentie van kinderen. Ook de dialogen zijn op de goede punten niet meer dan adequaat. Op de minder goede punten is het ronduit corny.
Ik vind wel dat plottwists leuk opgebouwd worden, en niet vervelend zijn, noch voorspelbaar, noch te ver gezocht.
Maar vooral het naieve positieve gevoel en de lol die de film uitstraalt maakt dat ik me goed vermaakt heb met deze film, en het ook graag vaker zal willen zien!

EdwinBeek
dinsdag 2 juni 2015 om 22:10
Waardering: 3 / 5

Een naïef soort sci-fi dat zeer aangenaam voelt. Visueel is de prent een mix van oud en nieuw. Het heeft iets weg van de jaren '60 en voelt toch fris aan.

De hoofdpersonages voldoen. Niets bijzonders. Wat de film zeer entertainend maakt zijn een aantal robots die een unheimlich sfeertje oproepen. En omdat het hier om metalen personages gaat heeft Bird blijkbaar carte blanche gekregen om gewelddadig op de arme drommels in te mogen hakken. Verassend!

Dialoog voelt vaak 'geforceerd' om de filosofietjes van de schrijvers aan op te hangen en doet de personages geen goed. Waar het script ook niet in slaagt is de hoeveelheid informatie netjes te doseren. Na een zeer vermakelijke 1e en 2e akte krijgen we het allemaal in de 3e akte voor onze kiezen.

Voor de Disney-kenners zijn er weer extra punten te scoren. De film opent met de World's Fair uit ' 64 onder begeleiding van het oorwurm-liedje "It's a great big beautiful tomorrow" van de Sherman-broers. Disney ontwikkelde voor deze fair ook de attractie "It's a Small World" (oortjes dicht dus voor de 2e oorwurm) en Bird voegt iets toe aan de tamme attractie die ik in de echte ride graag had meegemaakt. Ook het Space Mountain-gebouw uit Disney World is te spotten in de achtergronden. Leuk!

Tomhamoen
dinsdag 2 juni 2015 om 23:31
Waardering: 3.5 / 5

Fijne film, maar dam vooral wanneer het gaat om het futuristische en avontuurlijke gedeelte. Daar gaan de makers helemaal los en roept het een nostalgisch Disney sfeertje op. Zalig, maar helaas zit dat er te weinig in om het de 4 punten te geven die ik het eigenlijk wel zou willen geven.

Hagar
vrijdag 11 oktober 2019 om 12:09
Waardering: 3.5 / 5

Mijn mening is ten opzichte van mijn vorige recensie niet verandert. Fijne film die alleen wel wat rammelt. De positieve sfeer maakt het toch erg vermakelijk!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum