FilmCentrum

Registreren

Iron Man 3

Iron Man 3
Waardering: 3 / 5
12 stemmen

Jaar: 2013
Regie:
Shane Black
Cast:
Robert Downey jr.
Guy Pearce
Gwyneth Paltrow
Genre: Actie / sciencefiction / thriller
Lengte: 129 minuten
Première: 24 april 2013
IMDb: 7.2 (587.388 stemmen)
Distributeur: Walt Disney Studio Motion Pictures
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Geweld

Trailer

Reacties (4)

Hagar
vrijdag 23 augustus 2013 om 20:13
Waardering: 3.5 / 5

Ramon had hem gekeken, en beloofde er later een uitgebreid verslag van te schrijven.
Dat inspireerde mij tot het kijken van de film, en dus ben ik hem voor.

Het verhaal is gewoon ontzettend rommelig. Als je zo veel dingen moet uitleggen, en dan nog de helft vergeet, heb je gewoon geen goed, duidelijk, sluitend verhaal. Zelfs in sequels is het het beste om het simpel te houden. Hier deden ze dat niet.

Buiten dat heb ik me er prima mee vermaakt. Ik weet weinig meer van deel 2, behalve dat ik beduidend betere films heb gezien. Ik waag te zeggen dat deze beter is. Hij haalt het echter uiteraard niet bij deel 1!
De humor is weer helemaal prima, de actie over de top, maar Downey speelt weer een prima Stark, en Ben Kingsley verraste me in positieve zin!

Oh ja, en de after-credits-scene is geweldig! Knipoog

Ramon
woensdag 28 augustus 2013 om 15:27
Waardering: 2.5 / 5

Na het zwakke tweede deel in deze reeks werd duidelijk dat er een frisse wind nodig was om het geheel weer relevant te maken in dit tijdperk vol superheldenfilm. Met de komst van Shane Black hoopte ik dat hier gehoor aan was gegeven, maar het eindresultaat lijkt alsnog te veel te zijn beïnvloed door de studio.

Het verhaal van Iron Man 3 is bijzonder rommelig, om het nog enigszins zwak uit te drukken. Nergens heb je het gevoel dat de slechterik een serieus plan heeft, en ik vind het bijzonder jammer dat er een semi-bovennatuurlijke draai aan is gegeven. Natuurlijk is realisme overboord gegooid toen Iron Man in de wereld van The Avengers bleek te leven, maar de losse films zouden wat mij betreft nog puur om technologie moeten draaien.

Maar goed, op zich is een zwak verhaal nog wel deels door de vingers te zien als er verder te genieten valt van heerlijke actiescènes. Ook hier valt de film schromelijk tegen...

Verreweg het sterkste element is de humor, waarin de inbreng van Black pas echt duidelijk wordt. Ik heb meerdere malen hard moeten lachen, en vooral een scène met Ben Kingsley is zeer de moeite waard.

Als ik de reeks zo zie hoop ik bijna dat de geruchten waar blijken te zijn dat The Avengers 3 de laatste film is waarin deze held een rol zal spelen. Als de films per deel zwakker worden denk ik liever terug aan de uitstekende, originele film dan dat ik elke paar jaar weer teleurgesteld moet worden.

MRDammann
zondag 1 september 2013 om 19:20
Waardering: 3.5 / 5

Het eerste deel was geweldig, het tweede viel tegen, en dit deel komt qua niveau weer in de buurt van deel 1. Het verhaal is cliché, veel van hetzelfde, maar dat stoorde me niet echt. Robert Downey Jr is in vorm, en leuke rollen van Guy Pearce en Ben Kingsley. Het einde is heel boeiend, vliegt af en toe wat uit de bocht. Maar dat hoort wel een beetje bij een Marvel-Movie.

Hagar
zaterdag 22 september 2018 om 21:59
Waardering: 3.5 / 5

Ik weet niet waarom ik nu zoveel positiever ben over deze film dan de eerste keer.
Misschien omdat ik me een slechte film herinner..... Stiekem misschien omdat ik inmiddels mindere Marvel films gewend ben tegenwoordig?.... Begrijp me goed, ik vermaak me tot nu toe kostelijk met bijna elke film, maar het is meer van hetzelfde geworden. Deze film wijkt behoorlijk af, zelfs van de Marvel films die nu gemaakt worden. Misschien helpt het ook dat het verhaal wat duidelijker is als het een tweede keer wordt uitgelegd. Knipoog
Hoe het ook zij: Niet een van Marvels beste, maar zeker ook niet een van de minste. Sterke punt blijft de humor. Waar in delen 1 en 2 die nog vrij netjes verdeeld werd, komt de humor hier in vlagen, maar dan ook wel zo sterk dat het meer dan een glimlach oplevert. Hardop gelachen bij diverse scenes, niet in de minste de after-credits scene.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

The Lion King