FilmCentrum

Registreren

Doodslag

Doodslag
Waardering: 3.5 / 5
6 stemmen

Jaar: 2012
Regie:
Pieter Kuijpers
Cast:
Theo Maassen
Gijs Scholten van Aschat
Maryam Hassouni
Genre: Thriller
Lengte: 87 minuten
Première: 12 januari 2012
IMDb: 6.7 (2.264 stemmen)
Distributeur: Independent Films
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
Doodslag vertelt het verhaal van ambulancebroeder Max, die in zijn werk wordt belemmerd door hufterig gedrag. Hij slaat op een dag letterlijk van zich af, daartoe mede aangezet door een tv-optreden van een beroemde cabaretier.

Reacties (2)

Tomhamoen
dinsdag 25 december 2012 om 14:02
Waardering: 3.5 / 5

Interessante film dat over meer gaat dan alleen geweld tegen hulpverleners. Het gaat eigenlijk gewoon over de maatschappij, hoe makkelijk die beinvloedbaar is en dat wat we 'normaal' vinden. Buitengewoon interessant.

Sterk acteerwerk trouwens ook van de gehele cast. Bijzondere vermelding heb ik voor Amhali, die slechts één scene heeft maar daarmee wel laat zien dat hij in films méér kan dan alleen 'grappig' zijn. Dat zou 'ie vaker moeten doen.

Ramon
dinsdag 9 juli 2013 om 13:09
Waardering: 3.5 / 5

Intrigerend verhaal over een ambulancebroeder die doordraait nadat hij voor de zoveelste keer getuige is van hufterig gedrag. Aangespoord door een cabaretier in DWDD veroorzaakt hij de dood van een jonge Marokkaan om een ander leven te redden, waarna de polarisatie van de samenleving duidelijk wordt.

Het is knap hoe regisseur Kuijpers de situatie van alle kanten belicht, waarbij het "juiste" standpunt volgens de film ook meerdere malen wijzigt. Theo Maassen is weer erg sterk, maar ook Gijs Scholten van Aschat en Najib Amhali vallen positief op.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum