FilmCentrum

Registreren

47 Ronin

47 Ronin
Waardering: 2.5 / 5
1 stem

Jaar: 2012
Regie:
Carl Rinsch
Cast:
Keanu Reeves
Hiroyuki Sanada
Kô Shibasaki
Genre: Actie / drama
Lengte: 119 minuten
Première: 26 december 2013
IMDb: 6.3 (123.023 stemmen)
Distributeur: United Int. Pictures
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Geweld Discriminatie
Nadat hun leider is vermoord en ze zijn verbannen zijn 47 krijgers uit op wraak en eerherstel. Nu ze niet naar huis kunnen terugkeren zijn ze genoodzaakt de hulp in te schakelen van Kai. Samen trotseren ze een wereld vol met mythische wezens, magie en andere levensgevaarlijke bedreigingen.

Trailer

Reacties (1)

EdwinBeek
zaterdag 4 januari 2014 om 00:30
Waardering: 2.5 / 5

Had slechte verwachtingen voor deze film. Ik dacht naar de zoveelste epische knokfilm te gaan. Heb daar deels gelijk in gekregen, maar het viel me mee en heb me ondanks de vele tekortkomingen kunnen vermaken.

Dat komt denk ik omdat ik totaal niet bekend ben met het bronmateriaal; een welbekende 18e eeuwse legende over de Samurai die al meermalen verfilmd schijnt te zijn. Dit is de 1e Hollywood-versie. Ook heb ik weinig kennis van de Japanse cultuur, waardoor monsters, kostuums, locaties en decors voor mij erg verfrissend overkwamen. De film heeft op z'n tijd prachtige visuals.

Nu het slechte nieuws. Emotie opwekken met Keanu Reeves is natuurlijk aan een dood paard trekken. Ook een grootdeels Japanse cast Engels laten brabbelen klinkt niet fraai. Verder is er iets goed mis met de montage en is het tempo zeer onevenwichtig. Na wat speurwerk op internet kwam ik erachter dat Universal na de opnames nog flink heeft lopen knippen en plakken en zelfs scenes opnieuw heeft geschoten om Reeves aandeel groter over te laten komen. Dit geklooi achteraf is merkbaar in het eindresultaat. Balen...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Child's Play