FilmCentrum

Registreren

Chronicle

Chronicle
Waardering: 3,5 / 5
14 stemmen

Jaar: 2012
Regie:
Josh Trank
Cast:
Michael B. Jordan
Michael Kelly
Dane DeHaan
Genre: Drama / horror
Lengte: 84 minuten
Première: 15 maart 2012
IMDb: 7.0 (251.960 stemmen)
Distributeur: Warner Bros
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik
Drie vrienden doen een ongelofelijke ontdekking die hen bovennatuurlijke krachten geeft. Wanneer hun duistere kant de overhand krijgt, beginnen de levens van de jongens ingrijpend te veranderen.

Reacties (7)

Tomhamoen
zondag 22 april 2012 om 14:05
Waardering: 3,5 / 5

Een hele interessante visie op het genre, waarbij de krachten die worden ontwikkeld ook helpen bij het camerawerk. De inzet van diverse andere camera's en een stel knappe visuele effecten doet de rest.

Margo
maandag 4 juni 2012 om 14:29
Waardering: 3 / 5

Maar voor het verhaal hoef je hem dan weer niet te kijken. spoiler De omslag van Andrew kwam voor mij iets te plotseling en naar mijn mening hadden ze iets meer moeite mogen doen om een beetje sympathie en medelijden voor Andrew te wekken spoiler

Hagar
zaterdag 30 juni 2012 om 20:28
Waardering: 3 / 5

Ietwat onevenwichtige film, wat voornamelijk te wijten is aan het feit dat de makers niet altijd de voor de hand liggende keuzes gemaakt hebben. Wat ook wel weer een nobel streven is.
Interessant om te zien!

GrayFox
vrijdag 28 september 2012 om 21:41
Waardering: 4 / 5

Zeer interessante film, en voor de zoveelste film in het zogenaamd-met-de-hand-geschoten-film-genre nog origineel ook. Waar ik voornamelijk van heb genoten is de drukkende sfeer in deze film, die het allemaal wat meeslepender en intenser maakt. Voor het einde hadden de makers wat mij betreft iets anders mogen verzinnen maar het geeft wel een krachtige climax aan de film. (4 sterren)

Walter
zondag 27 januari 2013 om 08:03
Waardering: 3 / 5

een goed idee, dat niet altijd even goed is uitgewerkt. de domste en met stip vervelendste keuze is het geforceerd vasthouden aan het found-footage-concept. 'er is niemand om de camera te bedienen? dan schakelen we toch over op een bewakingscamera? geen bewakingscamera in de buurt? dan laten we een van de hoofdpersonen toch gewoon de mobieltjes van toeschouwers ontfutselen? kan-ie ze mooi rond laten zweven!' ja. liever niet dus.

verder ben ik het eens een keer eens met Margo Glimlach

en Deweb, die knappe visuele effecten zaten niet in de versie die ík heb gezien. de effecten in de versie die ík heb gezien waren soms ronduit lachwekkend.

Ramon
zondag 10 februari 2013 om 17:01
Waardering: 3 / 5

Poeh, tegenvaller na alle lof die ik hierover gehoord heb! De concepten zijn origineel, maar erg zwak uitgewerkt. Dat de effecten niet zo goed zijn kan ik wel doorheen kijken, maar het verhaal neemt vreemde wendingen en vooral enkele karakterontwikkelingen zijn ongeloofwaardig. De sfeer is wel prima opgezet en enkele acteurs doen goed hun werk, maar ik denk met name dat regisseur Josh Trank een goede scriptschrijver en meer budget kan gebruiken.

MRDammann
maandag 6 mei 2013 om 13:00
Waardering: 2,5 / 5

Leuk idee, maar ontzettend slecht uitgewerkt. Verder wel leuk om naar te kijken.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire