FilmCentrum

Registreren

Marathon Man

Marathon Man
Waardering: 3 / 5
1 stem

Jaar: 1976
Regie:
John Schlesinger
Cast:
Dustin Hoffman
Laurence Olivier
Roy Scheider
Genre: Drama / thriller
Lengte: 125 minuten
IMDb: 7.4 (64.306 stemmen)

Reacties (3)

EdwinBeek
woensdag 16 oktober 2013 om 23:05
Waardering: 3 / 5

Bevat zeer goede scenes gebracht met veel sfeer en suspense. Dan is het extra wrang als je er na afloop achterkomt dat het verhaaltje in essentie flinterdun is en de situaties en handelingen van de personages ongeloofwaardig zijn.

Zonde. Want al is het script vrij belachelijk, de acteurs doen er alles aan om er goed mee voor de dag te komen. Hoffman is prima. En Olivier angstaanjagend als oud Nazi-crimineel. Geloof me; in zijn tandarts-stoel wil je niet zitten. Onvergetelijke scene. (...Is it Safe?)

Sowieso wil ik het hier eens hebben over Olivier. Ik heb hem nu gezien in meerdere films (o.a. Spartacus, Sleuth, Rebecca, Marathon Man) en de man is werkelijk een kameleon. Z'n uiterlijk, stem, accent, lichaamstaal, tikken en blikken; het is in elke film weer totaal anders. Ongelooflijk veelzijdig. De voorganger van Daniel Day-Lewis als je het mij vraagt. Dijken van acteurs als een Hanks, Nicholson of Freeman herken je doordat ze min of meer dezelfde personages spelen. En dat doen Olivier en Lewis absoluut niet. Die vinden zichzelf voor elke rol weer opnieuw uit. Fascinerend om te zien!

Ondanks de hoeveelheid kritiek heb ik me alsnog vermaakt met de film. Niet teveel nadenken en vooral genieten van wat de film wél kan bieden.

Ramon
donderdag 17 oktober 2013 om 09:12

Die vergelijking van Olivier met Daniel Day-Lewis is sterk! Ze zijn beiden inderdaad enorm getalenteerde duizendpoten die telkens weer iets anders neerzetten. Deze film moet ik nog zien, dank voor het weer onder de aandacht brengen bij me.

EdwinBeek
donderdag 17 oktober 2013 om 11:22
Waardering: 3 / 5

Graag gedaan. Altijd leuk om op de cinema-zolder rond te struinen...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire