FilmCentrum

Registreren

The Final Countdown

The Final Countdown
Waardering: 3.5 / 5
4 stemmen

Jaar: 1980
Regie:
Don Taylor
Cast:
Kirk Douglas
Martin Sheen
Katharine Ross
Genre: Sciencefiction / oorlog
Lengte: 103 minuten
IMDb: 6.7 (16.881 stemmen)

Reacties (5)

Walter
woensdag 9 november 2011 om 14:53
Waardering: 3.5 / 5

aardige sf-film, met als grootste plus de boeiende vragen die worden opgeworpen. helaas benuten de scriptschrijvers niet alle mogelijkheden die ze zelf creëeren optimaal. daarbij eindigt de climax van de film, waar toch zo'n anderhalf uur naartoe wordt gewerkt, nogal abrupt.

de visuele effecten van Maurice Binder - je weet wel, van de blote dames die na de eerste scène van een Bondfilm, onder begeleiding van de aftiteling, een dansje doen - zijn über fake, maar wel mooi.

Ramon
dinsdag 15 november 2011 om 15:57
Waardering: 3.5 / 5

Geinig stukje sciencefiction inderdaad, typisch begin jaren '80. De morele en wetenschappelijke vragen die worden opgeworpen worden inderdaad niet beantwoord, dat had het geheel een stuk interessante gemaakt.

De effecten zijn inderdaad goed (zeker voor die tijd), en de topcast is leuk om samen te zien. De plottwist is helaas te voorspelbaar; spoiler goh, zou de geheimzinnige man die we niet zien iets te maken hebben met het tijdreizen? spoiler

Hagar
zaterdag 3 december 2011 om 22:59
Waardering: 3 / 5

Zojuist voor het eerst in jaren weer eens gezien. Ik denk dat deze film mijn liefde voor SF films en series heeft doen ontstaan.
Anders dan in mijn herinneringen worden de morele vraagstukken inderdaad niet zo goed belicht, hoewel wel aangestipt. Blijft vermakelijk.
Wegens jeugdsentiment een extra ster, wegens het gebrek aan diepgang een ster minder, toch 3 sterren.

Stef
vrijdag 3 februari 2012 om 01:43
Waardering: 4 / 5

@Ramon: Ik ben het niet eens met je spoiler, toen ik deze film 25 jaar geleden voor het eerst op TV zag wist ik niet dat het omspoiler tijdreizen spoiler ging en vond ik de openingsscène alleen maar krachtiger worden wanneer ik de eindscène zag. Een geweldige ervaring was het die mij altijd zou bij blijven en ondanks de generatiekloof met Hans, was ook dit voor mij een film die mijn voorliefde voor SF films heeft aangewakkerd...net als Westworld en Solent Green !
De special effects waren voor die tijd ook al slecht hoor Glimlach, Sommige films die enkele jaren eerder gemaakt waren hadden beter spfx dan deze. Maar dat speelt hier ook maar een heel kleine rol.

Ramon
vrijdag 3 februari 2012 om 09:04
Waardering: 3.5 / 5

@Stef: niet in de openingsscène, maar het idee van spoiler tijdreizen spoiler wordt wel al heel vroeg in de film naar voren gebracht en dan is die link direct duidelijk. Het einde wordt vervolgens nog redelijk geheimzinnig gebracht, maar tegen dat punt is dat toch totaal geen verrassing meer?

Maar goed, dat neemt niet weg dat ik het verder wel een erg leuke film vond Glimlach

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

NETFLIX [Netflix Original] Roma
BIOSCOOP [Bioscoop] Spider-Man: Into the Spider-Verse
OSCARS [Oscars] Get Out
OSCARS [Oscars] Lady Bird

Updates

Reacties

Forum

The Favourite