FilmCentrum

Registreren

Under the Skin

Under the Skin
Waardering: 3.5 / 5
7 stemmen

Jaar: 2013
Regie:
Jonathan Glazer
Cast:
Scarlett Johansson
Jeremy McWilliams
Lynsey Taylor Mackay
Genre: Drama / sciencefiction / thriller
Lengte: 108 minuten
Première: 16 oktober 2014
IMDb: 6.3 (93.618 stemmen)
Distributeur: A-Film Distributie
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Geweld Angst
Laura is een mysterieuze jonge vrouw die mannen aanspreekt en hen verleidt met haar mee te gaan. Als de mannen bij haar thuiskomen, stappen ze een onbekende wereld in die alleen maar meer vragen oproept.

Trailer

Reacties (2)

kocas92
donderdag 26 juni 2014 om 14:38
Waardering: 4.5 / 5

Hypnotiserend.

Ramon
zondag 26 oktober 2014 om 15:59
Waardering: 3 / 5

Ik denk dat ik me hiermee niet populair maak onder de pure filmfanaten, maar mijn hoge verwachtingen van deze film zijn helaas niet waargemaakt. Dat ligt vrees ik niet enkel aan de uiterst positieve kritieken die ik overal te horen kreeg, ook een blinde kijkervaring had denk ik hetzelfde eindcijfer opgeleverd.

De film is inderdaad hypnotiserend op meerdere vlakken, en er zijn dan ook grote secties die ook bij mij echt aankwamen. Daar staan echter weer delen tegenover die wat mij betreft te bewust vaag zijn gehouden om maar discussie op te wekken of simpelweg te traag zijn, zoals minutenlange shots van Scarlett die ergens rondrijdt.

Het concept dat ze mannen in Glasgow met een verborgen camera benaderde is interessant, maar je ziet op vrijwel elk moment wel welke "slachtoffers" acteurs zijn en dus worden meegenomen naar haar speciale ruimte. Die locatie zorgde voor mij dan wel weer voor het hoogtepunt van de film...

Uiteindelijk zie ik hier de potentie in, maar denk ik ook dat Jonathan Glazer iets te kunstzinnig wilde zijn in met name zijn montage. Dat we weinig antwoorden krijgen vind ik totaal geen probleem, maar er ontbreekt iets aan de structuur. Ik ben benieuwd wat andere regisseurs uit dit hoekje hiermee hadden kunnen doen.

Dit gezegd hebbende besef ik me wel dat deze mening erg persoonlijk is; dit is dan ook wellicht het meest polariserend stukje cinema van het jaar.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

NETFLIX [Netflix Original] Roma
BIOSCOOP [Bioscoop] Spider-Man: Into the Spider-Verse
OSCARS [Oscars] Get Out
OSCARS [Oscars] Lady Bird

Updates

Reacties

Forum

The Favourite