FilmCentrum

Registreren

Pixels

Pixels
Waardering: 2.5 / 5
4 stemmen

Jaar: 2015
Regie:
Chris Columbus
Cast:
Adam Sandler
Kevin James
Michelle Monaghan
Genre: Actie / komedie / sciencefiction
Lengte: 106 minuten
Première: 20 augustus 2015
IMDb: 5.5 (126.253 stemmen)
Distributeur: Sony Pictures Releasing
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik
De aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens die zich vermomd hebben als old-school videogame figuren, zoals Pac-man, Donkey Kong en Centipede. President Will Cooper vraagt zijn vriend Sam Brenner om hulp, omdat hij kampioen arcade gaming was in de jaren '80. Samen met een team van retro-gamers moet hij de aliens verslaan en de wereld redden.

Trailer

Reacties (4)

Walter
woensdag 22 juli 2015 om 11:29

ik heb wat fragmentjes gezien waarin Peter Dinklage plezier heeft. dit zou nog best eens geestig kunnen worden.

Hagar
donderdag 23 juli 2015 om 21:31
Waardering: 2 / 5

Mja.... Ik zou dit niet leuk moeten vinden, alleen al omdat Adam Sandler erin speelt... Maar ik moet bekennen dat ik nieuwsgierig ben. Knipoog

Ramon
vrijdag 24 juli 2015 om 12:06

Really? Dit komt voort uit een korte film en de trailer laat al zien dat het daar waarschijnlijk bij had moeten blijven. Dit ziet er bijzonder flauw uit en de recensies trekken me al helemaal niet over de streep. Momenteel 19% op RT...

Hagar
dinsdag 23 mei 2017 om 14:03
Waardering: 2 / 5

Mijn nieuwsgierigheid omtrent deze film heeft mij nooit verlaten, en ik was dan ook blij te zien dan Netflix deze film had toegevoegd aan hun collectie. Het vulde mij echter niet met hoop op een goede film, aangezien het gros van Netflix's filmcollectie echt niet veel soeps is.
Maar goed, ik was al zolang benieuwd, dat ik hem onmiddellijk heb aangezet!
Het resultaat: Een film die alle logica laat varen. Werkelijk, er klopt ZO VEEL niet aan deze film.
Daarentegen was het geinig om de jaren '80 scenes te zien, leuk om te zien hoe ze die concepten naar een 3D wereld toveren (dat vind ik zelf een relatief geslaagd effect! De uit de trailer en posters welbekende scene van Pacman in deze wereld ziet er echt best wel oogstrelend uit, en geloofwaardig binnen de film. Voor zover geloofwaardigheid een factor is in een wereld die alle logica overboord gooit... Knipoog ), en.... Tja, verder eigenlijk niets.
Peter Dinklage was voor mij de acteur waar ik het meest benieuwd naar was, maar helaas laat hij hier pijnlijk zien dat zijn meesterlijke prestaties in Game of Thrones vooral aan het script te danken zijn. Met deze rol kan de man echt helemaal niets.
Josh Gad bewijst behoorlijk irritant te zijn als zijn rol niet omgeven is door CGI zoals in Frozen het geval was.
Adam Sandler is nooit een favoriet van mij geweest, maar is hier niet eens super vervelend. Slechts een beetje.
En toch mag ik zeggen dat ik mij vermaakt heb hiermee. Ik kreeg precies wat ik verwachtte: Een slechte film die me even vaak deed grinniken vanwege de kwaliteit van de film als om de daadwerkelijk bedoelde humor, en een leuk concept als verhaal, wat echter volledig de plank mis slaat.
Wat me nog het meest verbaast is dat Chris Columbus hierachter zat. Een man die toch bewezen heeft goede films te kunnen maken, en zich niet tot Sandler niveau had hoeven verlagen, in mijn optiek.
Maar goed. Ik heb me vermaakt, maar kan ronduit zeggen dat ik deze film niemand aanraad, tenzij die persoon voldoende gepantserd is met overtuiging dat het de slechtste film ooit is. In zo'n geval zal hij namelijk plezierig verrast worden. Zij het slechts een klein beetje. Knipoog

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum