FilmCentrum

Registreren

Wreck-It Ralph

Wreck-It Ralph
Waardering: 4 / 5
16 stemmen

Jaar: 2012
Regie:
Rich Moore
Cast:
John C. Reilly
Jack McBrayer
Jane Lynch
Genre: Animatie
Lengte: 92 minuten
Première: 12 december 2012
IMDb: 7.7 (365.043 stemmen)
Distributeur: Walt Disney Studio Motion Pictures
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Geweld Angst

Reacties (4)

Ramon
zondag 24 februari 2013 om 21:44
Waardering: 4.5 / 5

Zeer goede animatiefilm van Disney, die hiermee bewijst dat Pixar niet de enige studio binnen het bedrijf is die goede animatiefilms kan afleveren. Sterker nog, ik vond dit een stuk betere film dan Brave.

Voor gamers is het een feest van herkenning, maar ook mensen die zelden gamen zullen kunnen genieten van het goed uitgedachte verhaal en de interessante personages.

Hagar
zondag 24 februari 2013 om 22:06
Waardering: 3 / 5

Ah! Het verbaast me dat je hem leuk vind, Ramon!
En helaas, dat betekent dat ik het misschien ook maar eens een kans moet geven.... Knipoog

Hagar
zondag 16 juni 2013 om 15:13
Waardering: 3 / 5

De film was okee. Ik ben geen gamer, dus geen feest van herkenning van mij. Ook gingen een hoop grapjes hierdoor aan mij voorbij, en zelfs als ik karaktereigenschappen herkende van computergames (Fix-It Felix' houterige manier van bewegen soms) irriteerden ze me toch.
Verhaal is best aardig, zij het niet bijzonder. Ik ben er wel van overtuigd dat er meer had gezeten in de verschillende stijlen games. Zo had het feestje in Fix It Felix wereld gerust in 8 bit gemogen van mij....
Maar eerlijk is eerlijk, het verhaal heeft een hart, en tegen het eind van de film wil je meer van de personages zien. That's a very good thing!

EdwinBeek
dinsdag 7 mei 2019 om 19:25
Waardering: 3 / 5

Een Disney die niet bijzonder veel indruk op me maakte. Vond de characters maar zozo. Ze moeten het vrij voorspelbare verhaal opleuken, maar zijn eerder irritant.

Sommige visuals vloeien leuk voort uit het feit dat alles gebaseerd is op (arcade)games, met al zijn pixels en beperkte animatie. Vreemd genoeg passen de makers deze visuele regels slechts toe wanneer het hun uitkomt. Ralph z'n collega's bewegen lekker knullig, maar Ralph zelf niet terwijl ze uit dezelfde game komen. Ik snap de beperkingen die je de held dan oplegt, maar consistent is het allemaal niet... De lego-films lukt dit wél.

Wat wél consistent is met eerdere en latere Disneyfilms is de zogenaamd 'plotse' onthulling van de slechterik. Potverdrie! Is dit formulewerk, luiheid of beiden? Verder ben ik geen onbekende in de gamewereld, maar had gehoopt meer grapjes te herkennen. Of ik ben, net als Ralph, te 'old-school.' En daar zet ik mijn laatste vraagteken; de houdbaarheidsdatum van een film die gebaseerd is op een medium zo snel veranderlijk als 'games.' De tijd gaat het leren...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum