FilmCentrum

Registreren

Spider-Man 3

Spider-Man 3
Waardering: 3 / 5
16 stemmen

Jaar: 2007
Regie:
Sam Raimi
Cast:
Tobey Maguire
Kirsten Dunst
James Franco
Genre: Actie / sciencefiction / thriller
Lengte: 139 minuten
Première: 1 mei 2007
IMDb: 6.3 (588.476 stemmen)
Distributeur: Sony Pictures Releasing
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld

Reacties (1)

Hagar
donderdag 9 april 2015 om 17:43
Waardering: 2,5 / 5

Ik wist dat deel 3 slecht was... Maar ik was vergeten hoe slecht...
Maguire blijft Maguire, en kan de bad boy Peter Parker nog minder spelen dan de Spider-Man variant.
Dunst stelt zich de hele film door ronduit aan (fout van het script), en slechterik Sandman laat met zich spelen. Geen stap in de film zet hij zonder dat hem verteld is dat hij die stap moet nemen. Zijn verhaallijn heeft zelfs geen ontknoping! Wie zorgt er voor zijn dochtertje? Heeft hij het geld nu bij elkaar gekregen? En leuk dat Parker hem de moord op zijn oom vergeeft, maar... eh... Mag hij dan na alle misdaden daarna gewoon weer weg?!? Raar verhaal...
De Venom verhaallijn bevalt me wel! Maar is veeeeeeeel te hap-slik-weg weggewerkt. Parker had het zwarte goedje eerder kwijt moeten raken, zodat Venom de tijd had gehad om op te bouwen. Hier is hij alweer verslagen enkele minuten nadat de slechterik gecreeerd is, voor het gevoel.
Beste punt van de film: James Franco! Nooit gedacht het te zeggen!
Ja, zijn verhaallijn is zwak, op zijn best, maar de gast lijkt echt lol te hebben de rol te spelen, en hij heeft hier enkele leuke scenes om zich in vast te bijten. Die redden mijns inziens de film, die verder leuk is als een warrige boel van comic geekness is, zonder enige rode draad.

Dat gezegd hebbende....
Wat de originele Spider-Man trilogie heel goed deed was de balans opzoeken van actie, humor, een goed verhaal (laatste film daargelaten) en een klein beetje over de top comic geekness.... Had de twee hoofd-acteurs beter gecast, en je had een reeks gehad waarvan ik had gehoopt dat Marvel deze onveranderd toegelaten zou hebben in zijn universum. De film past mijns inziens goed naast een Iron Man en een Thor. Ik ben benieuwd wat Marvel zelf ermee gaat doen.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga