FilmCentrum

Registreren

Labyrinth

Labyrinth
Waardering: 4 / 5
16 stemmen

Jaar: 1986
Regie:
Jim Henson
Cast:
Jennifer Connelly
David Bowie
Toby Froud
Genre: Avontuur / familie / fantasie
Lengte: 101 minuten
Première: 18 december 1986
IMDb: 7.3 (138.363 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Angst

Reacties (3)

EdwinBeek
donderdag 16 oktober 2014 om 23:04
Waardering: 3 / 5

Voor velen jeugdnostalgie. Heb deze film zelf voor het eerst gezien op de middelbare school in de 2e klas. Vooral visueel is me veel bijgebleven.

Nu jaren later zie ik de film voor de tweede keer. Visueel nog altijd prachtig en het stikt van de leuke vondsten en charmante concepten zoals de valkuil met 'pratende handen.' Fantastisch.
Het jammere is dat deze losse ideeën wat vormloos aan elkaar hangen. Net zoals Alice in Wonderland bediend de film zich met het concept "...en toen, en toen, en toen." Dat heeft één groot voordeel; elke 10 min. staat je weer wat nieuws te wachten.

Een smetje die me echt een doorn in het oog is zijn de David Bowie liedjes die me keer op keer onaangenaam overvielen. Brrrr... En vaak heeft de tekst geen fluit met de gebeurtenissen te maken! Bowie kreeg hierin 'carte blanche' blijkbaar. Over z'n veel te strakke broek en afschuwelijk kapsel ga ik het niet hebben. Dat kon toen gewoon...

Heb ik me vermaakt? Ja. Vooral door de sfeer en de ouderwetse trukendoos die hiervoor is gebruikt; animatronics, rubber, matte-paintings, poppenspel enz. Met hart en ziel gemaakt. Dat dit geen perfecte film oplevert is spijtig, maar er valt genoeg te genieten.

Ramon
maandag 20 oktober 2014 om 16:09
Waardering: 4 / 5

@Edwin: ik ben zelf een gróót liefhebber van deze film, maar zoals je aangeeft komt dat voor een flink deel door nostalgie. De film is niet perfect, maar ik geniet van de ontwerpen (zowel de wezens als de omgevingen), de raadsels en - jawel - de liedjes Glimlach

Sterke aanrader is overigens het boek "The Goblins of Labyrinth", met vele schetsen en allerlei achtergrondinformatie over de trollen uit de film.

EdwinBeek
woensdag 29 oktober 2014 om 10:37
Waardering: 3 / 5

Hoi Ramon. Tja, nostalgie is vaak iets wat later in de weg zit sommige dingen werkelijk op waarde te schatten. Ik heb ook zat films, games en strips waarbij dit het geval is Knipoog. And who cares? Als het voor jou nog steeds entertaining is; prima!

Ja, bij elke tekenstudio waar ik kom heeft het boek "The Goblins of Labyrinth" een prominente plaats. Knipoog Ik had een art-director die zweerde bij 2 films: "Labyrinth" en "The Dark Crystal."

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire