FilmCentrum

Registreren

The Wrestler

The Wrestler
Waardering: 4 / 5
13 stemmen

Jaar: 2008
Regie:
Darren Aronofsky
Cast:
Mickey Rourke
Marisa Tomei
Evan Rachel Wood
Genre: Drama / sport
Lengte: 105 minuten
Première: 12 februari 2009
IMDb: 7.9 (303.107 stemmen)
Distributeur: Wild Bunch
Land: Verenigde Staten

Reacties (2)

Ramon
zondag 23 juni 2013 om 16:08
Waardering: 4.5 / 5

Nog altijd een schitterend portret van een worstelaar die ver over zijn hoogtepunt heen is. Randy "the Ram" Robinson is duidelijk gemodelleerd naar onder andere Hulk Hogan, die naar eigen zeggen ook in beeld was voor de hoofdrol. Gelukkig is het uiteindelijk Mickey Rourke geworden die deze getormenteerde figuur mocht spelen, wat heeft geresulteerd in de beste rol van zijn carrière. Hij maakt de film en had absoluut een Oscar moeten winnen i.p.v. Sean Penn (Milk).

Het verhaal heeft verder niet veel om het lijf, en per kijkbeurt gaat het deel over zijn dochter me meer storen. De emotionele scènes voelen niet echt verdiend aan, maar daar staat tegenover dat de rest van de film zeer authentiek aanvoelt. De gevechten zijn sterk in beeld gebracht en de handtekeningsessies zijn zowel treffend als tragisch.

Aanvankelijk zou Aronofsky dit verhaal willen combineren met dat van Black Swan, wat wellicht een interessant geheel had opgeleverd. Al met al vind ik dit echter een schitterend verhaal dat zo zijn zwakheden heeft, maar alleen al door Mickey Rourke bijzonder de moeite waard is.

Liefhebbers van dit soort films moeten overigens zeker Crazy Heart kijken; zelfde concept (inclusief diverse details), maar dan over een countryzanger en met een sterke hoofdrol van Jeff Bridges.

Taluma
zondag 14 juli 2013 om 14:51
Waardering: 5 / 5

Ook de derde keer blijft het een fantastische film.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Nope