FilmCentrum

Registreren

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
Waardering: 4 / 5
18 stemmen

Jaar: 2006
Regie:
Gore Verbinski
Cast:
Johnny Depp
Orlando Bloom
Keira Knightley
Genre: Actie / avontuur / fantasie
Lengte: 151 minuten
Première: 13 juli 2006
IMDb: 7.3 (718.659 stemmen)
Empire 500: #475
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst

Reacties (2)

Ramon
zaterdag 21 mei 2011 om 17:31
Waardering: 3,5 / 5

Het deel in de reeks met de beste actiescènes, en de humor is hier ook geweldig. Het verhaal wordt al wat rommeliger...

Hagar
maandag 10 oktober 2016 om 12:53
Waardering: 4 / 5

Dit is het nadeel van steengoeie films die mindere sequels hebben opgeleverd... Na deel 1 krijg je automatisch zin in meer, zelfs als je weet dat je beter kunt stoppen.

Maar och, deel 2 is nog niet ZO enorm verkeerd. Op subtiele wijze wordt karaktermoord gepleegd op Jack Sparrow, die in deel 1 wel redelijk bewees "a good man" te zijn, maar daar moeten hier weer vraagtekens bij geplaatst worden. Hoewel het verre van de enige fout van de film is, is het voor mij de meest storende, en helaas zijn 90% van Jacks keuzes in deze film gebaseerd op dat gegeven. Kortom, het is ook niet makkelijk weg te denken.

Dat gezegd hebbende, het is knap om na deel 1 nog nieuwe invallen rondom het piratengenre te hebben, maar ze doen het maar mooi wel hier! En hoe!! Wederom zijn de actiescones van de bovenste plank, en is de humor talrijk, zij het minder scherp dan in deel 1.
Personages Will en Elizabeth beginnen tekentjes van slijtage te vertonen, maar nieuwe personages als Lord Beckett en Bootstrap Bill maken dit goed.
Uiteraard een enorme pluspunt is Davey Jones. Bill Nighy zet een dijk van een personage neer, dat ik desondanks in mijn hoofd iets groter had gemaakt... Hij viel me dit keer lichtjes tegen, maar is alsnog veruit het meest geslaagde personage in de complete reeks.

Het verhaal daarentegen is warrig. Motivaties zijn soms niet te vinden.
spoiler Jack schijnt niet te weten wat hij wil, en doneert daarom zijn kompas aan Elizabeth. Waarom? Hij lijkt heel goed te weten wat hij wil: De kist. Hij spendeert het laatste kwart van de film aan een lange achtervolging van het ding, zo graag wil hij het!
Maar ook kleine dingen als: Waarom gaat iedereen in vredesnaam aan het eind van de film naar Tia Dalma?! Het mens heeft hen 1 keer geholpen, en niet eens veel! Tuurlijk, ze kan goed vragen beantwoorden, maar niemand HEEFT een vraag! Ze zitten allemaal maar wat, te proosten op Jack. Dat had op Tortuga ook gekund! Ik noem dit gewoon makkelijk schrijfwerk.
spoiler

Meerdere van dit soort dingen vielen me op, maar bleven me niet bij. Het zijn kleine, jammere dingetjes. En toch vermaakt de film, ondanks dat hij een dik kwartiertje te lang duurt naar mijn zin.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire