FilmCentrum

Registreren

Intouchables

Intouchables
Waardering: 4 / 5
26 stemmen

Jaar: 2011
Regie:
Olivier Nakache
Eric Toledano
Cast:
Omar Sy
François Cluzet
Anne Le Ny
Genre: Komedie / drama
Lengte: 112 minuten
Première: 22 maart 2012
IMDb: 8.6 (552.695 stemmen)
Distributeur: Filmfreak
IMDb Top 250: #42
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Grof taalgebruik Discriminatie

Reacties (11)

Ramon
donderdag 8 maart 2012 om 13:03
Waardering: 4 / 5

Mooi stuk drama over een jongen uit de buitenwijken van Parijs die onverwachts de zorg op zich neemt van een verlamde miljonair. Zoals je mag verwachten groeien de twee naar elkaar toe, maar het is het spel tussen de twee acteurs dat het toch verfrissend maakt.

BigX070
woensdag 4 april 2012 om 15:38
Waardering: 5 / 5

Ik heb vanmiddag "Intouchables" gekeken. Geweldig mooi film waarvan de acteerwerk, dialogen en soundtrack prachtig samen komen op het grote scherm. Een echte aanrader!

Walter
donderdag 5 april 2012 om 08:28
Waardering: 5 / 5

hé BigX070, kijk jij die film soms elke dag? http://filmcentrum.nl/recensies/143/intouchables/

Tomhamoen
zondag 22 april 2012 om 13:58
Waardering: 4.5 / 5

Gewoon een ontzettend vrolijke film met een klein beetje (misschien te weinig) diepgang.

Twee weken later twijfel ik nog altijd wie beter was: De weergaloze pretogen van Cluzet of de heerlijke droogheid van Sy. Ze vullen elkaar in elk geval perfect aan. Zalig!

Tomhamoen
vrijdag 18 mei 2012 om 21:53
Waardering: 4.5 / 5

Vandaag de film nog eens gezien. Hij blijft ontzettend vrolijk. Totaal anders dan de eerste keer, maar de humor en het plezier blijft als een paal overeind staan.

@Ramon: In feite spoiler groeien ze niet echt naar elkaar toe, Cluzet is al vrijwel vanaf het begin gecharmeerd van Sly. Alleen die laatste groeit naar hém toe. spoiler

Ramon
zaterdag 19 mei 2012 om 12:26
Waardering: 4 / 5

@Deweb: spoiler dat is in zekere zin waar, maar Cluzet leert hem wel van andere kanten kennen dan hij had verwacht spoiler.

GrayFox
dinsdag 28 augustus 2012 om 22:43
Waardering: 4.5 / 5

Hele mooie film, geweldig geacteerd en verfrissend grappig. Het enige gemis vond ik spoiler dat de transitie van Driss niet goed genoeg wordt uitgewerkt. Hij lijkt nu om te slaan als een blad aan een boom. spoiler
Desondanks een aanrader voor iedereen die niet bang is voor een niet-Engelstalige film.
(4,5 sterren)

Walter
donderdag 13 september 2012 om 18:57
Waardering: 5 / 5

En ja, gisteravond hebben ook mijn huisgenootje en ik Intouchables gezien. Volgens mij waren we de laatste twee Nederlanders die de film nog niet gezien hadden. Wat we ervan vonden? De film leunt sterk op stereotypen en clichés en het verhaal dat wordt verteld is nogal voorspelbaar. Toch hebben we enorm genoten en waren we diep onder de indruk. Hoe dat kan? De hoofdrollen zijn goed geschreven en fantastisch vertolkt. Dat is de enige verklaring die ik kan geven. De filmmakers hebben het voor elkaar gekregen dat je de ongemanierde uitkeringstrekker met een hart van goud en de invalide snob met zelfspot in zeer korte tijd 'in je hart sluit' – om ook maar eens een cliché te gebruiken. Verder heeft ondergetekende vooral ook genoten van alle politiek incorrecte grappen over invaliden, allochtonen, lesbiennes en – altijd lachen – Adolf Hitler. Maar goed, lezer, jij hebt de film al lang gezien, dus voor wie schrijf ik dit?

GrayFox
vrijdag 14 september 2012 om 07:43
Waardering: 4.5 / 5

Ik vind het leuk dat je het schrijft hoor, Walter Glimlach

Nohands
vrijdag 14 september 2012 om 11:24
Waardering: 4 / 5

Ik vind dat Ramon het mooi beschrijft, kortom een mooie film!!!

EdwinBeek
maandag 11 juli 2016 om 11:58
Waardering: 4 / 5

Nu bleek er na Walter en zijn huisgenoot toch NOG een Nederlander rond te lopen die deze film nooit had gezien. Dat is nu eindelijk, ruim 4 jaar na release, rechtgezet...

Uiterst charmante film met charmante characters van Franse bodem.

De twee acteurs hebben een bepaalde chemie met elkaar dat entertaining is om naar te kijken. Vooral het ingetogen spel van Cluzet, waarin de emotie vaak slechts in ogen te lezen is, vind ik een knappe prestatie.

Dit is een film waarvan redelijk te voorspellen is welke kant het op gaat, maar waarbij je als kijker alsnog geniet, omdat je ziet dat dit tot in perfectie uitgespeeld wordt. Muziek, acteerwerk, dialoog, emotie; het zit in deze film allemaal op de juiste plek!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Jumanji: The Next Level