FilmCentrum

Registreren

V for Vendetta

V for Vendetta
Waardering: 4 / 5
23 stemmen

Jaar: 2005
Regie:
James McTeigue
Cast:
Natalie Portman
Hugo Weaving
Stephen Rea
Genre: Actie / sciencefiction / thriller
Lengte: 132 minuten
Première: 30 maart 2006
IMDb: 8.2 (1.119.205 stemmen)
IMDb Top 250: #159
Empire 500: #418
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Angst

Reacties (3)

GrayFox
dinsdag 6 november 2012 om 08:59
Waardering: 4,5 / 5

Gisteren was het 5 november, oftewel Guy Fawkes day. Tijd dus om V for Vendetta weer eens te kijken. Wat een geweldige film is dit toch!
Een paar jaar na dato valt het vooral op hoe de visie van de toekomst van de Wachowski siblings (hier in de aftiteling nog 'brothers'Knipoog, steeds meer en meer realiteit lijkt te worden.
Dingen zoals het labelen van tegenstanders van de regering als terrorist, het voor onbepaalde tijd vastzetten van burgers zonder proces en het arresteren van gemaskerde demonstranten zijn realiteit geworden in het westen, waar het ten tijde van deze film toch nog een beetje als een onwerkelijke nazi-fantasie aanvoelde.

Behalve dat houdt de film ook qua verhaal, actie en acteerwerk goed stand waardoor het zeker tot een van mijn favoriete films behoort.
Volgend jaar weer!

Ramon
vrijdag 28 maart 2014 om 19:43
Waardering: 4,5 / 5

Dit zal ik altijd een heerlijke film blijven vinden. Met wat wil zijn er wel wat problemen aan te wijzen, maar ik heb ook deze keer weer genoten van de combinatie van een intrigerend plot met sterke personages, goede actie en prachtige cinematografie.

Hagar
maandag 22 juni 2015 om 11:41
Waardering: 5 / 5

Oh wow, wat een geweldige film is dit toch!!
Er zijn wat plotgaatjes te vinden, die glad te strijken zijn als je het niet allemaal even letterlijk neemt.
spoiler Hoe krijgt V bijvoorbeeld een Guy Fawkes masker in ieder huishouden in Londen? Een logistieke nachtmerrie, zeker met de hoge mate van waakzaamheid in het land! spoilerMaar is dat nu echt een plotpunt? Of gaat het om de symboliek van de scene? De scene is op subtiele wijze ijzersterk, hoe onlogisch ook!

Het is vooral de opbouw waar ik van geniet. Het langzaam voeden van informatie, het steeds het idee geven aan de kijker dat ze al hebben uitgelegd hoe het zit, maar toch steeds weer met nieuwe stukjes info komen. Om uiteindelijk te belanden bij een spannende, oogstrelende en symbolisch gezien ontzettend mooie climax!
spoiler Vooral de scene waarin Finch uitlegt dat hij het allemaal helder voor ogen zag, terwijl V met dominosteentjes speelt werkt hypnotiserend voor me. Het legt alle puzzelstukjes op een rijtje. Het werkt! spoiler
Tel daarbij het acteerwerk op van John Hurt (over-acting, maar heerlijk!), Stephen Fry (subtiel, maar hartverwarmend personage) en natuurlijk Natalie Portman, die gewoon overtuigt als Evey, en je hebt een film die hoog in mijn top van films aller tijden staat!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga