FilmCentrum

Registreren

House of Wax

House of Wax
Waardering: 3 / 5
2 stemmen

Alternatief: De Man met de Wassen Beelden
Jaar: 1953
Regie:
André De Toth
Cast:
Vincent Price
Frank Lovejoy
Phyllis Kirk
Genre: Misdaad / horror / mysterie
Lengte: 90 minuten
IMDb: 7.1 (12.321 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
zaterdag 13 april 2019 om 22:03
Waardering: 3.5 / 5

1953. House of Wax zorgde ervoor dat t publiek massaal naar een 3D voorstelling kwam kijken. Heel lang duurde de hype niet. Men had twee projectoren nodig voor een voorstelling; één voor elk oog. Maar deze apparaten liepen nogal eens niet synchroon meer en koppijn was het gevolg. De techniek was erg onderhoudsgevoelig.

De film zelf heeft er lol in. Het verhaaltje valt makkelijk te raden en de cast overacteert er lekker vlot doorheen en dat misstaat de film niet. Vincent Price lijkt te weten dat hij in een cheesy film is beland en doet er nog een schepje bovenop. Het past hier.

De sets zijn echt prachtig gothisch. Mistige straatjes in een donker Londen met verlichte venstertjes. De wassen beelden zijn nog altijd griezelig, zéker als ze smelten. De 3D is extremer dan in huidige films en dat voegt veel toe. De regisseur, die zelf maar één oog had, speelt leuk met het 3D medium. Hij laat figuren in het donker opduiken aan de onderkant van het scherm, alsof iemand uit het publiek zo de film inloopt. En ja, er zit een ping-pong entertainer in de prent, maar met een sarcastische opmerking van Price valt zelfs dit cheesy effect op z'n plek.

Kortom, guilty pleasure...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar