FilmCentrum

Registreren

Jagten

Jagten
Waardering: 4.5 / 5
15 stemmen

Alternatief: The Hunt
Jaar: 2012
Regie:
Thomas Vinterberg
Cast:
Mads Mikkelsen
Thomas Bo Larsen
Annika Wedderkopp
Genre: Drama
Lengte: 111 minuten
Première: 25 oktober 2012
IMDb: 8.3 (189.033 stemmen)
Distributeur: Wild Bunch
IMDb Top 250: #94
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Geweld Angst

Reacties (6)

Taluma
vrijdag 26 juli 2013 om 12:53
Waardering: 5 / 5

Meest indrukwekkende film van afgelopen jaar. Je blijft je er nog lang ongemakkelijk door voelen.
Sommige delen zijn voorspelbaar maar juist daardoor voelt het een tijd lang ongemakkelijk, omdat je het al aan ziet komen.

Ramon
zondag 28 juli 2013 om 13:38
Waardering: 5 / 5

Ongelooflijk, wat komt deze film hard aan. Zwaar drama over een man van middelbare leeftijd (Mads Mikkelsen) die werkzaam is op een basisschool en wordt beschuldigd van kindermisbruik. Het geheel is een aaneenschakeling van uiterst ongemakkelijke scènes die je emoties laten schommelen tussen afschuw en empathie.

Eén van de sterkste elementen is iets dat ik enkel als spoiler kan uitdrukken: spoiler er wordt gesuggereerd dat de broer van het meisje haar wel misbruikt heeft, maar als je daar als kijker vanuit gaat trap je eigenlijk in dezelfde val als de ouders die de man beschuldigen. spoiler

Ik heb echt nog lang met de film in mijn hoofd rondgelopen, zo hard kwam het aan. Absoluut niet geschikt voor mensen die niet van naargeestige verhalen houden, maar als je op zoek bent naar een indrukwekkend stuk drama is dit de film die je zoekt.

wvandam
maandag 19 augustus 2013 om 09:00
Waardering: 4.5 / 5

Indrukwekkende film...

EdwinBeek
woensdag 1 januari 2014 om 19:33
Waardering: 4.5 / 5

Er zijn leukere films om het jaar mee te beginnen, maar na lang uitstel toch maar gekeken. Alle films die ik hierna ga zien kijken vast weg als Pipo de Clown.

Hoe gaat een samenleving om met een verdachte van kindermisbruik. Beladen onderwerp en in deze film zeer emotioneel maar zonder sentimentaliteit gebracht. Mads Mikkelsen levert tour-the-force naturel acteerwerk af en had een ijzersterk script onder de arm. Moeilijke rol.

Om in te gaan op Ramon's bovenstaande spoiler: spoiler Ik had meer het idee dat de broer van Klara een enorm schuldgevoel voelde tegenover Lucas. Hij was het immers die z'n zusje in het begin de pornografische foto's liet zien en de hele situatie in gang zette... spoiler

Dijk van een film, maar opgepast. Het ding kruipt onder de huid en is moeilijk te verwijderen...

Hagar
maandag 12 oktober 2015 om 09:05
Waardering: 3.5 / 5

Dit is niet mijn soort film, en ik vind het dan ook lastiger in te schatten hoe goed de film is.
Daar komt bij dat ik moeite heb door Mads Mikkelsen als acteur heen te kijken. Daar heeft hij een te markante kop voor.
Dat gezegd hebbende, het verhaal van een jonge kerel die onterecht beschuldigd wordt van kindermisbruik komt goed aan. De misverstanden die zich opeenstapelen om de schijn tegen hem te hebben klinken ongeloofwaardig als je het zou vertellen, maar zijn volkomen logisch zoals de film ze voorschotelt. De onrechtvaardigheden die erop volgen zitten onder je huid.
Daarnaast de acteerprestaties van met name het jonge meisje dat de bal per ongeluk doet rollen is indrukwekkend.
Tenslotte bouwt de film op naar wat voor de kijker moet lijken als een voorspelbaar einde. De manier waarop gespeeld wordt met de verwachtingen is subtiel, maar stiekem heel erg goed gedaan.
Heb ik me vermaakt? Misschien niet zoals ik dat bij ander soort films doe. Ik kan nu eenmaal geen vermaak vinden in leed als dit. Maar dat het een goede film is, is zelfs mij duidelijk.
Ik wil even in gaan op de verschillende visies van Ramon en Edwin hierboven. Ik had namelijk nog een andere indruk:
spoiler Ik denk niet dat de broer ooit de link heeft gelegd met zijn acties in het begin van de film, en hoe het uiteindelijk gelopen is. Tenslotte, het meisje vertelt ervan onder druk, en ik kan me niet voorstellen dat haar exacte woorden aan het jonge ventje zijn doorgegeven. Hij zal zich dus niet schuldig voelen naar Lucas, gok ik.
Wel dacht ik even dat hij haar misbruikt had, maar deed dat al vlug af als "dat zou wel HEEL toevallig zijn!".
Uiteindelijk denk ik dat die shots slechts laten zien hoeveel hij om zijn zusje geeft, en hooguit hem als dader aanwijzen voor de ellende die Lucas ontvangt van anonieme bronnen.
spoiler

Walter
woensdag 14 oktober 2015 om 16:02
Waardering: 4.5 / 5

Jagten is een schitterende film, zowel qua verhaal als qua acteerwerk - een heel knappe rol van Annika Wedderkopp, maar ook Mads Mikkelsen en Thomas Bo Larsen spelen fantastisch -, die ik nooit nooit nooit meer hoef te zien. wat een domme beslissingen worden er genomen en wat een onrecht vloeit hieruit voort. vreselijk. ik heb me twee uur zitten opeten.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

AWARDS [Awards] Once Upon a Time ... in Hollywood
BIOSCOOP [Bioscoop] Knives Out
OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice

Updates

Reacties

Forum

The Two Popes