FilmCentrum

Registreren

Now You See Me

Now You See Me
Waardering: 3.5 / 5
17 stemmen

Jaar: 2013
Regie:
Louis Leterrier
Cast:
Jesse Eisenberg
Mark Ruffalo
Michael Caine
Genre: Thriller / misdaad
Lengte: 116 minuten
Première: 27 juni 2013
IMDb: 7.3 (569.487 stemmen)
Distributeur: E1 Entertainment Benelux
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst

Trailer

Reacties (9)

GrayFox
zondag 30 juni 2013 om 21:29
Waardering: 3 / 5

Als je succesvolle films als The Illusionist en The Prestige combineert met films uit het misdaadgenre zoals Ocean's Eleven en The Italian Job, dan moet het resultaat ook wel aantrekkelijk zijn. Althans, zo moeten de makers van Now You See Me gedacht hebben. En daar hebben ze ook gedeeltelijk gelijk in.

Het eerste gedeelte van de film maakt een hele frisse indruk, en leek er in te slagen om precies de juiste combinatie van magie en spanning te bieden om dit een hele originele en vernieuwende film te maken.
Helaas wist het tweede gedeelte dit niveau niet vast te houden, wanneer de film ontaardt in een mengeling van clichés, en de spanning uit het eerste gedeelte van film bijna helemaal wegvalt. Er komt zelfs een autoachtervolging aan te pas, wat echt volstrekt onnodig was geweest. Kom op jongens, aangezien in The Matrix: Reloaded de car chase scene al is geperfectioneerd, wil ik alleen nog autoachtervolgingen zien in Jackie Chan films!

Als de finale dan ook nog eens niet de bevrediging geeft die het nog enigszins goed had kunnen maken, blijft er eigenlijk niets anders over dan een middelmatige misdaad/actiefilm, met een heel sterk begin.

Jammer!

Hagar
vrijdag 19 juli 2013 om 11:19
Waardering: 3.5 / 5

Ik kan me eigenlijk volledig vinden in GrayFox zijn bevindingen, maar het stoort me allemaal beduidend minder.
De eerste helft is eigenlijk heel goed! Daarna wordt het inderdaad minder, en ja, het einde is niet geheel bevredigend.
Daarentegen heb ik me de hele film door enorm vermaakt, en daarmee kan ik het gewoon geen slechte review geven.
Mijn enige minpuntje waar ik me wel een beetje aan stoorde: De vier interessantste personages krijgen te weinig tijd om zich te ontwikkelen. Wat logisch is, aangezien ze mysterieus moeten blijven. Maar dat neemt niet weg dat de personen die wel de tijd krijgen om te ontwikkelen niet heel interessant zijn. En dat vind ik jammer.

Walter
zaterdag 20 juli 2013 om 16:07
Waardering: 3.5 / 5

een lekkere, pretentieloze - nouja, heb je de filmposter gezien? -, dertienineendozijnerige actiefilm. niks meer - is dat jammer? -, maar zeker ook niks minder. ík heb me goed vermaakt met Now you see me.

Ramon
zaterdag 20 juli 2013 om 16:20
Waardering: 3 / 5

Aardige film met een concept waar eigenlijk nog veel meer in had gezeten. Een verhaal over illusionisten die hun kunsten gebruiken om misdaden te plegen is natuurlijk in potentie briljant, maar dan moet het verhaal wel net zo sterk in elkaar zitten als de makers ons hier willen doen geloven.

Ik heb me absoluut vermaakt, maar stoorde me wel een beetje aan de illusie (haha) die Louis Leterrier ons voorschotelt dat het verhaal tot in de puntjes klopt. Dat is absoluut niet zo, maar dat wordt verhuld door af en toe wel uit te leggen hoe (voorspelbare) trucs werken. De echt magische illusies worden totaal genegeerd, maar als publiek moeten we dat maar vergeten als we zien hoe iets in elkaar zit dat we zelf ook hadden bedacht.

Er zitten tevens enkele "twists" in die zo'n beetje elke bioscoopganger ziet aankomen. spoiler Goh, zou Dave Franco niet echt dood zijn? Goh, zou er een spiegel gebruikt zijn bij de kluis? spoiler Ik vermoed dat ruim 90% van de kijkers hier niet intrapt en dan gaat het script er toch echt te lang mee door. De laatste twist is dan weer te belachelijk voor woorden.

Toch heb ik me zoals ik al zei wel echt vermaakt. Ik stoor me aan de eerdergenoemde punten omdat de film naar mijn mening juist wel pretentieus is, in tegenstelling tot wat Walter aangeeft. Als je dat echter opzij zet heb je een aardige actiefilm met goed acteerwerk en een sterk concept in de basis. Trap echter niet in het idee dat de trailer je voorschotelt wat betreft de complexiteit van het verhaal.

TomMDP
donderdag 1 augustus 2013 om 22:29
Waardering: 4 / 5

Heerlijk entertainment met een strak, degelijk plot.
De geoefende filmkijker ziet alles wel al van ver aankomen, maar desondanks toch de betere summermovie.

Tomhamoen
zaterdag 7 september 2013 om 23:30
Waardering: 3.5 / 5

Vermakelijke film die her en der wat voorspelbaar is, maar toch nog weet te verrassen (hoewel de allerlaatste twist er inderdaad pijnlijk over is). Enige minpunt vond ik dat de camera zelden stil staat wat tamelijk vermoeiend kan worden.

Overigens spoiler verbaasde het me dat het personage van Dave Franco niet de boel saboteerde na zijn geklaag over zijn rol spoiler. Pluspuntje.

EdwinBeek
dinsdag 26 november 2013 om 20:34
Waardering: 3 / 5

In het vliegtuig gezien, dus geen optimale kijkomgeving. Toch wist de film me redelijk vast te houden. Hoewel alles me iets teveel over-the-top was qua plot.

Verder is alles wel gezegd in bovenstaand commentaar. De vier illusionisten zijn mager neergepent. Twists zijn talrijk, vaak voorspelbaar en soms belachelijk.

Pluspunten waren Caine en Freeman (altijd leuk beide heren hun vak te zien uitoefenen) en het heerlijke tempo dat de film in met name het eerste deel heeft. Vermakelijk goochelvoer, maar voor het perfecte voorbeeld in dit genre kijk je 'The Prestige.'

Taluma
woensdag 11 juni 2014 om 15:27
Waardering: 4 / 5

Een leuke film met goede personages. Dat het soms voorspelbaar is vind ik nooit zo erg.

Hagar
maandag 18 juni 2018 om 12:28
Waardering: 3.5 / 5

Ik kan nog steeds zeer genieten van deze film! Ondanks eerder geuitte kritieken (mede door mijzelf). De benadering is inderdaad alles hier. Het lijkt pretentieus, en als je er op die manier in meegaat, wordt je teleurgesteld. Simpelweg genieten van een heist-film met een illusionisten randje is daarom een beter idee hier!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum