FilmCentrum

Registreren

Captain America: the Winter Soldier

Captain America: the Winter Soldier
Waardering: 3.5 / 5
15 stemmen

Alternatief: Captain America 2
Jaar: 2014
Regie:
Anthony Russo
Joe Russo
Cast:
Chris Evans
Frank Grillo
Sebastian Stan
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 136 minuten
Première: 27 maart 2014
IMDb: 7.7 (693.542 stemmen)
Distributeur: Walt Disney Studio Motion Pictures
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld
Captain America gaat samen met Black Widow de strijd aan om een groot complot te ontmaskeren. Wanneer het gehele plan duidelijk wordt sluit ook The Falcon zich aan bij het duo, maar al snel ontdekken ze dat ze tegenover een gevaarlijke vijand staan in de vorm van The Winter Soldier.

Trailer

Reacties (5)

Hagar
zaterdag 12 april 2014 om 22:24
Waardering: 4 / 5

Waar deel 1 probeerde The Longest Day te imiteren, probeert deze film de Bourne-films te imiteren.
Of ze daarin zijn geslaagd weet ik niet, daarvoor weet ik te weinig van de Bourne films te herinneren. Knipoog
Waar ze wel wederom in slagen is het een uniek gevoel te geven binnen het Marvel-universum: dat van het spionnengenre.
Maar waar deel 1 inzakte, doet deze dat niet! Het verhaal is interessant (zij het niet briljant of opzienbarend) en de personages doen hun werk met verve. Ik had op meer gehoopt van Robert Redford, maar aan de andere kant denk ik dat zijn rol door een ander gespeeld erg saai geweest zou zijn. Dat weet hij gelukkig te voorkomen.
Maar laat duidelijk zijn dat dit geen film van wereldklasse is, maar wel een zeer degelijke en vermakelijke actiefilm.
Toch moet ik toegeven dat deze film voornamelijk tot zijn recht komt bij kijkers bekend met het Marvel-universum. Dat universum wordt hierin namelijk nogal op zijn kop gezet, maar die impact komt niet aan bij mensen onbekend hiermee.
Toch heb ik diep respect voor de originaliteit van de visuals. Je zou zeggen dat er een punt komt dat je alles wel gezien hebt in een actiefilm, maar hier zaten toch echt dingen in die nieuw voor me waren, die goed bedacht waren, en die uitstekend uitgevoerd werden! spoiler Voor hen die het gezien hebben, ik doel op de drie luchtschepen die elkaar aanvallen. spoiler
Het persoonlijke tintje wordt ook niet vergeten. Zelf had ik al spoilers gelezen, maar ik hoorde mensen om me heen verbaasd zijn bij de onthulling. Ik dacht dat zelfs een blinde die van verre aan zag komen, maar okee.
Zelf vond ik de humor wat dungezaaid, maar then again, echt nodig had de film het niet!
Ze hadden het zelfs voor elkaar om actuele problemen en onderwerpen (zij het tot enorme proporties opgeblazen) aan de kaak te stellen zonder moralistisch over te komen.

Het is denk ik goed te vermelden dat deze film heel goed op zich te kijken is, zonder voorkennis van Avengers, Cap 1 of de TV-serie Agents of SHIELD.
Natuurlijk is het wel aan te raden, je ziet wat meer connecties.
De connecties met de serie Agents of SHIELD zijn WEL echt een meerwaarde! En die meerwaarde werkt beide kanten op! Ik wilde deze film zien, omdat ik de serie volg, en eigenlijk is er geen trailer die kan opwegen tegen de anticipatie die de serie me opleverde! Natuurlijk kost het wel iets meer tijd dan de 3 minuten van een trailer, maar okee. Knipoog
Omdat ik de serie ken, werd deze film nog NET even leuker, en nu ik de film ken, waardeer ik bepaalde dingen in de serie NET even meer! Leuke toegevoegde waarde, dus!

Dit is zonder meer de beste Marvel-film in Phase 2 tot dusver. Het voorstukje dat ik zag van Guardians of the Galaxy doet me niet vermoeden dat die het gaat overtreffen, dus is de enige hoop op iets beters gevestigd op Avengers 2. Ik heb er zin in!!

Nohands
zaterdag 2 augustus 2014 om 20:57
Waardering: 4 / 5

Goede beschrijving hierboven van Hagar, met de vechtscènes kreeg ik ook even het bourne gevoel, maar daar lust ik wel pap van!!!

Heerlijke actie film met gave actie beelden die super in beeld zijn gebracht en special effects om van te smullen!! Ik heb van de eerste minuut van de film mijn ogen niet meer van het beeld gehouden, Captain America is na Batman en Ironman en Superman zeker mijn nieuwe (film) held!!

MRDammann
dinsdag 5 augustus 2014 om 17:45
Waardering: 3.5 / 5

Captain America: The Winter Soldier gaat verder waar het verhaal van Captain America de vorige keer stopte. Steve Rogers zit nog steeds in onze tijd, terwijl hij in het eerste deel nog in de Tweede Wereldoorlog zat. Door deze verandering van tijd hebben we een heel ander kijk op het personage gekregen. En dat hebben ze goed gedaan! Het verhaal is boeiend, de acteurs spelen met veel plezier en goed, maar vooral de acties is fantastisch. Het is een hele fijne film om naar te kijken. Eigenlijk hoe een blockbuster of een superhelden film zou moeten zijn. Goeie actie en toch een goed verhaal. Durf bijna wel te zeggen dat het de beste Marvel-film tot nu toe is, en dat wil wat zeggen. Niet iedereen kan het daar mee eens zijn, maar wat zeker is dat dit een film is, die amuseert en vermaakt.

Ramon
zaterdag 20 december 2014 om 16:41
Waardering: 4 / 5

Wat een verfrissende film voor Marvel, erg fijn! Hopelijk is dit een voorbode voor meer verrassingen de komende jaren, want buiten deze spionagethriller leken al hun superheldenfilms de laatste tijd wel érg veel op elkaar. Hier kon het verhaal me boeien, was de actie grotendeels erg interessant en heeft alles grote gevolgen voor de bredere verhaallijn van de Marvel Cinematic Universe.

Hagar
dinsdag 15 augustus 2017 om 15:40
Waardering: 4 / 5

Ik heb vlak voor het uitkomen van Civil War deze film nog eens aangezet en..... na 20 minuten uitgezet. Ik dacht dat het kwam omdat deze film weinig te bieden heeft als je hem eenmaal gezien hebt, en de verrassingen er dus uit zijn.
Gelukkig had ik het mis. Ik kwam deze film deze week tegen, en besloot hem weer een kansje te geven. En ik heb me er weer kostelijk mee vermaakt!
Kan me wel voorstellen dat deze film, in tegenstelling tot Civil War, zich minder leent voor te vaak kijken, maar dit is echt een hele puike toevoeging tot het Marvel ensemble, waarschijnlijk de beste van fase 2 (Let wel op, dit zegt iemand die geen groot liefhebber is van Guardians of the Galaxy...).

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

The Gentlemen