FilmCentrum

Registreren

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy
Waardering: 3.5 / 5
18 stemmen

Jaar: 2014
Regie:
James Gunn
Cast:
Chris Pratt
Vin Diesel
Bradley Cooper
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 121 minuten
Première: 14 augustus 2014
IMDb: 8.0 (1.086.054 stemmen)
Distributeur: Walt Disney Studio Motion Pictures
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld
Er wordt jacht gemaakt op ruimte-avonturier Peter Quill die een bol heeft gestolen waar een verraderlijke slechterik zijn zinnen op heeft gezet. Maar wanneer Quill de krachten van de bol ontdekt, moet hij een manier zien te vinden om de rivalen die achter hem aan zitten te verenigen om samen het universum te redden.

Trailer

Reacties (6)

Tomhamoen
maandag 15 september 2014 om 23:27
Waardering: 3.5 / 5

Avontuur, humor, fijne special effects, fijne acteurs, fijne muziek, een aardig verhaal..wat wil een mens soms nog meer? Glimlach

EdwinBeek
zaterdag 20 september 2014 om 16:04
Waardering: 2 / 5

Ik ben vast een roepende in de woestijn, maar daar gaan we;

flauwe karakters waar ik geen zier om geef. Waardoor ook het verhaal me gestolen kan worden.

En hoewel ik geen groot Star Wars fan ben, had zelfs IK in de gaten dat de makers ruim bij deze franchise hebben ingekocht.

En wat willen de makers nu precies? Men haalt de grootste clichés van stal en zijn zich daarvan bewust; de rol van de wasbeer is er puur om de gedachten van het publiek een stem te geven op dit soort momenten. En na een vals sentimentele start in de eerste 10 minuten hebben we wederom met personages te maken die één voor één zo gek zijn als een deur. Vaak entertainend, dus als dat hun enige doel is; prima. Hoewel de humor 'kijk-mij-eens-lekker-gek-doen" niet het mijne is.

Maar dan verwachten de makers aan het eind dat we even oprecht gaan grienen voor deze debielen? Dan zijn ze mij allang verloren. Lachen en huilen vangen in één karakter, dat vereist subtiel (!) vakmanschap. Dat was dit niet, naar mijn idee. Het bedroevende acteerwerk van bijv. een Chris Pratt werkt ook zeker niet mee...

Over vakmanschap gesproken; visueel is de film een plaatje dat doet denken aan het sci-fi werk van comic-artists als Druillet en Moebius.

Mooi van buiten, lelijk va...

Afijn, dat cliché ken je.

Hagar
zondag 21 september 2014 om 11:27
Waardering: 3 / 5

De muziek is geweldig in deze film!
Zo, dat waren de pluspunten, over naar de kritiek... Knipoog
Nee, dat is overdreven. De humor was apart in deze film. Het voelde mij geforceerd aan, maar daar had het publiek om me heen totaal geen last van, en ook andere recensies die ik las (behalve die hier recht boven dan. Knipoog ) prezen dit de hemel in.
Ik zat in de bios dan ook af te vragen of dit soort films niet een soort trendsetter zijn in een nieuw soort humor. Eentje waar ik nog in moet groeien, maar die mensen die minder vasthouden aan wat ze gewend zijn meer in mee kunnen gaan.
Maar goed. Het verhaal was een tikkeltje warrig, maar gelukkig hadden ze een relatief simpele basis die voor iedereen begrijpelijk was: Een slechterik zit achter een machtig object aan omdat hij over het universum wil heersen. Simpel genoeg, maar aangekleed met veel omwegen en personages, waarvan ik moet bekennen dat de meesten wel geslaagd zijn als bijpersonages!
De hoofdpersonages hebben echter moeite zich los te weken van de crowd, en vallen daarom wat flets uit.
Daarnaast had ik erg veel moeite de personages los te zien van hun comic-varianten, iets waar ik meestal minder moeite mee heb. Maar met dat in gedachte vallen ze eigenlijk nog fletser uit.
Al met al heb ik me ermee vermaakt. Maar de trailers hadden me eigenlijk al dit beeld van de film meegegeven, en alle positieve reacties hadden me op meer doen hopen.
Wat ik wel leuk vind is dat ik een goed beeld heb van wat de functie van deze film is binnen het grote Marvel-universum. En ik denk eigenlijk dat dit nog het grootste pluspunt van de film is, maar dan wel eentje die alleen gewaardeerd kan worden door de mensen die zich verdiept hebben erin.
Hoewel ik het in de film zelf alweer praktisch vergeten was, wil ik me wel even aansluiten bij Edwins commentaar op het valse sentiment in het begin. Had het maar niet gedaan, mensen....

Ramon
zondag 21 december 2014 om 21:23
Waardering: 4 / 5

Heerlijke Marvelfilm, van begin tot eind gewoon ontzettend veel plezier mee gehad. De humor is geweldig (wie had verwacht dat Drax nog het meest grappig zou zijn?) en het is knap dat je iets gaat geven om een levende boom.

Hagar
maandag 9 oktober 2017 om 10:02
Waardering: 3 / 5

Voor een tweede keer gekeken, omdat ik hem toevallig had gekregen van een vriend, en omdat ik van zinnens been deel 2 binnenkort te kijken. Eigenlijk de enige reden, want ik had geen goede herinneringen aan de film.
De herinneringen blijven goed overeind. Maar omdat Marvel inmiddels (misschien mede dankzij deze film) toch al een NOG luchtigere kant was opgegaan (laten we wel wezen, ook Iron Man was behoorlijk luchtig...), had ik het idee dat ik het beter kon hebben.
Ik heb me dan ook prima vermaakt dit keer (hoewel het aan het einde wat saai en clichematig wordt, zelfs voor een film die toch al liep op cliches), maar ik blijf verre van een groot fan van de intergalactische kant van het Marvel universum. Ik hou mijn hart dan ook vast voor Phase 4....
(alhoewel een filmversie van Secret Wars, met Spider-Man in het midden van een intergalactisch avontuur vol cross-overs plotseling wel heel reeel en potentieel interessant klinkt...)

Walter
woensdag 14 juli 2021 om 08:30
Waardering: 3.5 / 5

misschien dat ik er vanwege de lyrische reacties teveel van had verwacht - ik vond het een vermakelijke film en niet meer dan dat.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Judas and the Black Messiah
OSCARS [Oscars] Nomadland
OSCARS [Oscars] Minari
OSCARS [Oscars] Sound of Metal

Updates

Reacties

Forum

I Care a Lot